Monday, 1 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Prelims 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision of March for SBI PO 2017.

Q1. Indian men’s doubles pair of Satwiksairaj Rankireddy and Chirag Shetty clinched the Vietnam Open International challenger badminton Title. What is the capital of Vietnam?
Answer: Hanoi

Q2. Name the Indian-origin British Director who has been honored with the Sikh Jewel Award for 2017.
Answer: Gurinder Chadha

Q3. Leading communication app Truecaller has tied up with _________ to integrate the tech giant's video calling app Duo within the Truecaller app.
Answer: Google

Q4. Name the first Indian-American woman who has been appointed as president and CEO of ‘The Leadership Conference on Civil and Human Rights’.
Answer: Vanita Gupta

Q5. Name the lender that has recently announced the partnership with mobile app firm Truecaller for a new UPI-based mobile payment service.
Answer: ICICI Bank

Q6. Name the person who has been appointed as the part-time Chairman of the Reserve Bank of India, recently.
Answer: T S Anantharaman

Q7. Sahitya Akademi winner Ashokamitran died recently. He was Prominent ________ writer.
Answer: Tamilian

Q8. Name the Indian Shooter who has bagged the Gold Medal in double trap at the International Shooting Sports Federation (ISSF) World Cup 2017, Mexico.
Answer: Ankur Mittal

Q9. What is the theme for World Tuberculosis Day 2017?
Answer: Unite to End TB- Leave no one behind

Q10.  ________ is the MD & CEO of South Indian Bank and Headquarter of SIB is in _________.
Answer: V G Mathew, Kerala

Q11. ALTBalaji, the digital platform of Balalji Telefilms Ltd has announced a partnership with mobile wallet major ______.
Answer: MobiKwik

Q12. Kerala, Tripura and Arunachal Pradesh have joined the Centre’s power distribution company debt relief scheme named UDAY recently. UDAY stands for-
Answer: Ujjwal Discom Assurance Yojna

Q13. The Government of India has signed a contract for the Discovered Small Fields (DSF) Bid 2016 with GEM Laboratories for extracting Hydrocarbons at Neduvasal. Neduvasal located in-
Answer: Tamil Nadu

Q14. Which e-commerce giant has made its entry in UAE by acquiring Souq.com, the Middle East’s largest online retailer?
Answer: Amazon

Q15. In which countries,the 9th World Environmental Education Congress (WEEC) will be held?
Answer: Canada





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment