Thursday, 11 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. The Centre has constituted National Board of Electric Mobility (NBEM) to promote electric mobility and manufacturing of electric vehicles and their components. The Board will be chaired by _____________.
Answer: Shri Girish Shankar

Q2. A national conference on Communicating India will be organized in which city that will be inaugurated by Minister of State for Information and Broadcasting Rajyavardhan Rathore.
Answer: New Delhi

Q3. Name the IPS officer who has been appointed as the first woman Director General of Police (DGP) of Gujarat.
Answer: Geetha Johri

Q4. The Government of India has recently announced a fund of ____________ for the first express highway project in the northeast region which be developed along the Brahmaputra river in Assam.
Answer: Rs 40,000 Crore

Q5. Amazon India has launched an initiative called 'Amazon Classroom', a virtual training program to help sellers in learning online shopping. Name the CEO of Amazon.
Answer: Jeff Bezos

Q6. Name the mobile maker company that has become the first brand ever to sponsor front jerseys of two IPL teams in the same edition and will have its logo feature on the front jersey of both the teams.
Answer: Gionee

Q7. The famous Berhampur Thakurani Yatra festival has begun recently (April 2017) in which Indian state?
Answer: Odisha

Q8. Dharmendra Pradhan, Minister of State for Petroleum and Natural Gas officially launched the low emission Bharat stage (BS)-IV Grade fuel in Odisha, recently. The foundation Day of Odisha is commonly known as __________
Answer: Utkal Diwas

Q9. Prime Minister Narendra Modi has recently announced to lay the foundation stone of a multi-modal terminal on River Ganga at Sahebganj in which State?
Answer: Jharkhand

Q10. The Manila-headquartered Asian Development Bank (ADB) lends a $175 million loan to the Power Grid Corporation of India Ltd. Name the President of ADB.
Answer: Takehiko Nakao

Q11. The Reserve Bank of India has released the first Bi-monthly monetary policy of the new financial year (2017-18). The Reverse Repo Rate (RRR) under the Liquidity Adjustment Facility (LAF) has been hiked to ___________ from 5.75%.
Answer: 6.00%

Q12. The FMCG industry has emerged as the highest paying industry in India with an average annual cost to company (CTC) of Rs. 11.3 lakh according to Randstad survey, 2017. What does 'C' stands for in FMCG?
Answer: Consumer

Q13. World Health Day is celebrated on _____________ every year to mark the anniversary of the founding of the World Health Organization.
Answer: 7 April

Q14. The Reserve Bank of India (RBI) has decided to slash clearance time for which nation-wide payment system in an attempt to enhance the efficiency of the electronic payment system and add to customer convenience?
Answer: National Electronic Funds Transfer (NEFT)

Q15. Union Minister for Information and Broadcasting and Urban Development M Venkaiah Naidu will inaugurate a three-day National Children’s Film Festival in which of the State?
Answer: Andhra Pradesh




CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment