Featured post

SSC CGL 2017 Admit Card Out

Friday, 12 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Union Finance Minister Arun Jaitley chaired the South Asia Subregional Economic Cooperation (SASEC) Finance Ministers meeting in New Delhi. Name the country that has joined the SASEC program as its seventh member.
Answer: Myanmar

Q2. Name the Bank/Banks that sold Rs.1,800 crore Ballarpur Industries loans to Edelweiss Asset Reconstruction Company.
Answer: ICICI bank and axis bank

Q3. The WTO’s dispute settlement set up a panel to resolve the dispute between ___________ and India over imposition of safeguard import duty on iron and steel products.
Answer: Japan

Q4. Chief Minister of West Bengal Mamata Banerjee declared ___________ as the 22nd district of the state.
Answer: Jhargram

Q5. Union Finance Minister Arun Jaitley chaired the SASEC's Finance Ministers meeting in New Delhi. What is full form of SASEC?
Answer: South Asia Subregional Economic Cooperation

Q6. The National Association of Software and Services Companies (Nasscom) has recently appointed ___________ as its chairman for 2017-2018.
Answer: Raman Roy

Q7. The International Day of Sport for Development and Peace (IDSDP) is observed globally on ___________.
Answer: 6 April

Q8. Name the cricketer who has recently become an acting Chief Executive Officer (CEO) of Gulf Oil India just for a day.
Answer: M S Dhoni

Q9. Name the company that has recently become the seventh entity to receive a final licence from the Reserve Bank of India (RBI) to set up a payments bank.
Answer: Aditya Birla Idea Payments Bank Ltd

Q10. Cabinet has recently signed an MoU on Cooperation in the field of Mass Media between India and __________________.
Answer: Bangladesh

Q11. India has signed a mega defense deals worth over 2 billion dollars for advanced surface-to-air missile (SAM) sytems, to further tighten the bilateral strategic partnership with which country?
Answer: Israel

Q12. P V Sindhu has recently jumped three places to achieve a career-best world number two ranking in the latest Badminton World Federation (BWF) rankings. Name the President of BWF.
Answer: Poul-Erik Hoyer

Q13. Sports Ministry of India has recently appointed Australian Dave Smith as the coach in _________.
Answer: Race walking

Q14. The theme of 2017 World Health Day is _____________.
Answer: Depression: Let's Talk

Q15. The Reserve Bank of India has released the first Bi-monthly monetary policy of the new financial year (2017-18). The Marginal Standing Facility (MSF) rate is 6.50% now. What was the previous MSF rate?
Answer: 6.75%




CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment