Saturday, 13 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. According to the new report of the World Travel and Tourism Council (WTTC), 2016 India's travel and tourism sector ranks ____________ in the world in terms of its total contribution to the country's Gross Domestic Product (GDP).
Answer: 7th

Q2. Which Indian state has decided to provide a one-time grant of Rs 21,000 to all those families whose third girl child was born after August 24, 2015, under the 'Aapki Beti, Hamari Beti' scheme?
Answer: Haryana

Q3. India has recently decided to set up a 240 million pound fund to finance clean energy projects with which country?
Answer: UK

Q4. IDBI Bank has reduced interest rates, ranging from 50 to 75 basis points, on retail term deposits (RTD). CEO of IDBI Bank is __________.
Answer: Mahesh Kumar Jain

Q5. As per the new report of the World Travel and Tourism Council (WTTC) 2016 which country has topped in the world in terms of its total contribution to the country's Gross Domestic Product (GDP)?
Answer: USA

Q6. In the recently announced 64th National Film Awards, who has been declared as the Best Actor?
Answer: Akshay Kumar

Q7. Ratnakar Bank limited (RBL) Bank announced the opening of its Indian Financial System Code (IFSC) Banking Unit (IBU) at  GIFT City. Gift City is situated in which  Indian state?
Answer: Gujarat

Q8. The amount invested in Kisan Vikas Patra (KVP) would get doubled in ______ months.
Answer: 113

Q9. Name the person who has taken over as Director of Indian Institute of Management (IIM) Trichy, recently.
Answer: Bhimaraya Metri

Q10. In the 64th National Film Awards which film was declared as the Best Hindi Film for 2016?
Answer: Neerja

Q11. Sports Ministry has approved the appointment of two top foreign athletics coaches, one each in race walking and 400m race keeping in mind 2020 Olympics. 2020 summer Olympics will be held in ______.
Answer: Tokyo, Japan

Q12. National Film Awards were announced recently for year 2016, Akshay Kumar won the Best Actor award for Rustam. It was _______ edition of National Film Awards.
Answer: 64th

Q13. Name the lender that has announced that it’s Unified Payments Interface (UPI) will also be available on Chillr, a multi-bank mobile payments app.
Answer: HDFC Bank

Q14. Name the Noble Prize winner who has been recently appointed as the United Nations Messenger of Peace by Secretary-General Antonio Guterres.
Answer: Malala Yousafzai

Q15. Name the public sector bank that has embarked upon an ambitious project of upgrading the bandwidth at all its branches to 2 Mbps in partnership with BSNL.
Answer: Canara Bank





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment