Thursday, 18 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Name the Country, which has signed an agreement recently with India for collaboration in modification of Indian Railways for  high-speed and semi-high speed rail.
Answer: France

Q2. The 'Adarana scheme' was launched recently for the uplift and all-round development of people belonging to the Backward Classes in which Indian state?
Answer: Andhra Pradesh

Q3. Name the state which has recently launched a campaign named 'Operation Durga' to ensure safety towards women.
Answer: Haryana

Q4. A book on Draupadi named 'the Flaming Tresses of Draupadi' was released recently by President Pranab Mukherjee at Rashtrapati Bhavan, New Delhi. Who is the author of this book?
Answer: M Veerappa Moily

Q5. US-based tech giant Cisco launched its fifth global cyber range lab in __________ with an aim to train Indian firms and government agencies on real-world cyber-attacks.
Answer: Gurugram

Q6. Nepal and China will hold the first-ever joint military exercise from 17 April 2017 with a special focus on combating terror and disaster management. Name the exercise.
Answer: Sagarmatha Friendship- 2017

Q7. Name the Former J&K governor, who has passed away recently due to illness.
Answer: Girish Chandra Saxena

Q8. Mukulita Vijayawargiya took charge as whole time Member of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) recently. The present chairman of IBBI is ___________.
Answer: Madhusudan Sahoo

Q9. The 126th birth anniversary of who was observed recently (14 Apr) across the country?
Answer: B R Ambedkar

Q10. Nepal and China will hold the first-ever joint military exercise with a special focus on combating terror and disaster management. Name the President of China.
Answer: XI Jinping

Q11. Human Resource and Development Minister Prakash Javadekar has recently launched the education based portal and mobile app in New Delhi. What is the name of that app?
Answer: RUSA

Q12. Nepalese President arrived in India on a five-day visit, the first foreign trip after assuming the office in October 2015, following the promulgation of the new Constitution in Nepal. Who is the President of Nepal?
Answer: Bidya Devi Bhandari

Q13. The Finance Ministry have recently permitted the Labour Ministry to go ahead with ______ rate of interest on Employees’ Provident Fund (EPF) for 2016-17.
Answer: 8.65%

Q14. In the recently released, the second Forbes ‘30 Under 30’ Asia list 2017 name the olympic Medallist who made it into the list in 'pioneer women' category.
Answer: Sakshi Malik

Q15. The sixth prestigious M.S. Swaminathan Award for contribution in the field of agriculture was given recently to ____________.
Answer: R R Hanchinal




CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment