Friday, 19 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Income tax department's Central Processing Centre (CPC) in which of the following Indian cities has recently got a new unique pin code for taxpayers benefit.
Answer: Bengaluru

Q2. Name the person who recently took charge as Whole Time Member of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) in New Delhi.
Answer: Mukulita Vijayawargiya

Q3. The World Bank has approved a loan of ___________ to India’s first inland water transport fairway National Waterway 1 (NW1) project on a 1,360 km-stretch of the Ganga river.
Answer: $375 Million

Q4. The Bank Boards Bureau (BBB) has recently evolved a GRAF for public sector banks to ensure that they have the ability to compete successfully with private sector banks, small finance and payments banks. What does 'F' stands for in GRAF?
Answer: Framework

Q5. Name the regulatory Body of India that has recently launched a web portal for insurers that will allow them to register and sell policies online.
Answer: IRDAI

Q6. Name the city that has been handed over to the private firm to have India's first privately-run railway station.
Answer: Bhopal

Q7. Name the Actor who was honoured with a tribute at 60th San Francisco International Film Festival (SFIFF) in the USA.
Answer: Shah Rukh Khan

Q8. Manipur Chief Minister N Biren Singh launched the web applications to check corruption and keep track of government activities. The app is named as ____________.
Answer: DARPAN

Q9. Name the state that has become the first state to launch a special awareness drive to ensure that transgenders in the state register as voters.
Answer: Maharashtra

Q10. Name the Indian environmental engineer who has won 2017 prestigious ‘Cartier Women’s Initiative Award’ for providing women working on farms with water management solutions and protecting small farmers against droughts and flash floods.
Answer: Trupti Jain

Q11. India has ranked ______ globally in total 136 countries in Travel and Tourism Competitiveness report 2017 by World Economic Forum.
Answer: 40th

Q12. Indian boxer K Shyam Kumar won a gold medal in the 49- kilogram category at the Thailand International Tournament. What is the capital of Thailand?
Answer: Bangkok

Q13. The Finance Ministry have recently permitted the Labour Ministry to go ahead with ______ rate of interest on Employees’ Provident Fund (EPF) for 2016-17.
Answer: 8.65%

Q14. India and Bangladesh have signed 22 agreements in strategic sectors like defence and civil nuclear cooperation during Bangladesh Prime Minister visit to India. Who is the President of Bangladesh?
Answer: Abdul Hamid

Q15. In which Indian city the National Basketball Association (NBA) has recently announced the setting up of its first basketball school?
Answer: Mumbai





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment