Saturday, 20 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision of March for SBI PO 2017.

Q1. Name the author of recently launched book named 'Punjab: Building the Land of Five Rivers'.
Answer: Arjun Gaind

Q2. According to a new World Bank report, India’s gross domestic product is expected to spike to 7.2% in the 2017-18 financial year. What was the title of this report?
Answer: Globalization Backlash

Q3. Human Resource and Development Minister Prakash Javadekar launched portal and mobile app for higher education named RUSA in New Delhi. What does 'S' stand for in RUSA?
Answer: Shiksha

Q4. Punjab National Bank has recently celebrated its Foundation Day and has launched three new products for its customers. PNB was founded in __________.
Answer: 1895

Q5. The International Day for Monuments and Sites is observed globally on __________.
Answer: 18 April

Q6. The Data centre of which bank has achieved the distinction of becoming the country's first Platinum rated project under IGBC (Indian Green Building Council) Green Data Centre Rating System?
Answer: ICICI Bank

Q7. In which state government and Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) has signed an agreement for the Rs 43,129 crore Barmer refinery in the presence of Union Minister of state for petroleum and natural gas Dharmendra Pradhan?
Answer: Rajasthan

Q8. Uttar Pradesh government has changed the name of Gorakhpur and Agra Airports as well as the name of the department of welfare of the differently abled. The Gorakhpur Airforce Station has been renamed as _______________ after the founder of the Nath monastic movement.
Answer: Mahayogi Goraknath Airport

Q9. Expanding its digital presence, markets regulator SEBI (Securities and Exchange Board of India) has launched its revamped website having several user-friendly features and compatible with all desktop and mobile devices. Who is present chairman of SEBI?
Answer: Ajay Tyagi

Q10. In which state/states The Reserve Bank of India has recently set up its two new Offices of the Banking Ombudsman?
Answer: Jammu and Kashmir and Chhatisgarh

Q11. The International Monetary Fund (IMF) projected a marginally higher than expected growth for the world economy at _______ per cent in 2017
Answer: 3.5

Q12. Madhya Pradesh government has signed a power purchase agreement (PPA) with the which Rail Corporation to supply 24 per cent of electricity generated from the Rewa ultra mega solar project.
Answer: Delhi Metro Rail Corporation

Q13. TAL Manufacturing Solutions, a wholly owned subsidiary of Tata Motors has launched India’s first industrial-articulated robot and it goes by the name ___________.
Answer: BRABO

Q14. The RBI permitted banks to invest up to _________ of the unit capital of a Real Estate Investment Trust (REITs) or Infrastructure Investment Trusts (InvITs).
Answer: 10%

Q15. The English translation of writer Perumal Murugan’s novel named has won the Sahitya Akademi’s award for translation in English 2016.
Answer: One Part Woman




CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment