Tuesday, 23 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017




Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. ISRO has signed a memorandum of understanding with which company to help develop low-cost lithium ion batteries for electric vehicles?
Answer: BHEL

Q2. Name the public lender that surpassed oil exploration major ONGC to become most valued public sector undertaking (PSU) stock in terms of market capitalization (m-cap) in intra-day trade.
Answer: SBI

Q3. World hemophilia day is observed globally on ___________.
Answer: 17 April

Q4. In 2017, the theme of International Day for Monuments and Sites is _____________.
Answer: Cultural Heritage & Sustainable Tourism

Q5. Which Internet giants has launched an app aggregating food delivery and home services in India named Areo?
Answer: Google

Q6. Name the Indian/Indians who made it to the annual list of ‘100 most influential people in the world’ 2017 in the recently released list by the Time magazine.
Answer: Narendra Modi and Vijay Shekhar Sharma

Q7. The United Nations Organization for Education, Science and Culture (UNESCO) has recently awarded its Peace Prize 2017 to ________.
Answer: Giuseppina Nicolini

Q8. United Nations International Day of Vesak 2017 hosted by which country?
Answer: Sri Lanka

Q9. Mongolia launched its first satellite named ____________ as a part of its efforts to make use of new technology to diversify its resource-dependent economy.
Answer: Mongol Sat-I

Q10. Olympic Council of Asia (OCA) has announced introduction of Video gaming as full sports in Asian Games. It will be implemented fully in __________ Asian Games.
Answer: 2022

Q11. Name the company that has recently regained its status as India’s most valued firm by market capitalization.
Answer: Reliance Industries Ltd.

Q12. The 3rd edition of International Conference and Exhibition on Steel Industry 'India Steel 2017' was held recently in ____________.
Answer: Mumbai

Q13. Name the company that has recently signed an agreement with Ajmer Vidyut Vitran Nigam Ltd (AVVNL) for electricity distribution in Ajmer for 20 years.
Answer: Tata Power

Q14. United Nations International Day of Vesak 2017 hosted in one of the Asian countries from 12-14 May 2017. It was _________ edition of Vesak Day.
Answer: 14th

Q15. World Earth Day is observed globally on ____________.
Answer: 22 April





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment