Wednesday, 24 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017




Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. India and South Korea have signed an Inter-governmental Memorandum of Understanding (MoU) for Defence Industry cooperation between their shipbuilding yards. What is the capital of South Korea?
Answer: Seoul

Q2. Which insurance company has become the first re-insurer to open an office at India’s first International Financial Services Centre (IFSC) at Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?
Answer: General Insurance Corporation of India

Q3. Minister of Law and Justice Ravi Shankar Prasad has inaugurated welfare initiatives of the Department of Justice. These initiatives are-
Answer: Pro-bono legal services, Tele-law service and Nyaya Mitra Project

Q4. The Reserve Bank of India has signed a Memorandum of Understanding (MoU) on “Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information” with ____________.
Answer: Bank of Guyana

Q5. The National Disaster Management Authority (NDMA) conducted its first-ever mock exercise on forest fire in ___________ to help improve the preparedness and response mechanism in the event of a forest fire.
Answer: Uttarakhand

Q6. Panchayati Raj Diwas was celebrated recently (April 24) across India. Which Gram Panchayat was the first to become open defecation free (ODF) in the country.
Answer: Kuther Gram Panchayat

Q7. Name the Bollywood film that has recently won the best film honor at the Hong Kong International Film Festival.
Answer: Newton

Q8. World Book and Copyright Day (WBCD) is observed globally on __________.
Answer: 23 April

Q9. Name the player who has recently won the Men's Singles title of Monte Carlo Masters Tennis tournament 2017.
Answer: Rafael Nadal

Q10. Various Sports including Cricket and Sambo has been removed from the programme list in order to remove burden from the organizers of the 2018 Asian Games. The Asian Games 2018 will be held in _________.
Answer: Jakarta and Padang

Q11. China and Iran have recently signed the first agreement on the reconfiguration of Iran's heavy water reactor. The rector is named as ___________.
Answer: Arak Reactor

Q12. World Malaria Day is observed globally on ___________.
Answer: 25 April

Q13. Name the Indian shot putter who has clinched gold in the first leg of the Asian Grand Prix Athletics Meet 2017.
Answer: Manpreet Kaur

Q14. Name the environmental activist who has been selected for Goldman Environmental Prize 2017 (also called as Green Nobel) from Asia region for championing the cause of State’s Dongria Kondh tribals and safeguarding their land and culture.
Answer: Prafulla Samantara

Q15. In the recent figures released by the Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) India stood on which rank in the military expenditure?
Answer: 5th





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment