Thursday, 25 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017




Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. AU Financiers India, a non-banking finance company (NBFC), has converted itself into a small finance bank by the name AU Small Finance Bank. Who is the chairman of board of AU Small Finance Bank?
Answer: Mannil Venugopalan

Q2. Which company has won the prestigious Golden Peacock Award 2017 in the category of Innovative Product/Service for pioneering a cashless township transformation model?
Answer: Gujarat Narmada Valley Fertilizers & Chemicals Ltd (GNFC)

Q3. Which country has successfully launched its first unmanned cargo spacecraft named Tianzhou-1?
Answer: China

Q4. Union Minister of State (IC) for Power, Coal, New & Renewable Energy and Mines _____________ and Indonesia's Minister of Energy and Mineral Resources Ignasius Jonan met for the 1st ‘India Indonesia Energy Forum’, held in Jakarta, Indonesia.
Answer: Piyush Goyal

Q5. Which city has been designated World Book Capital 2017?
Answer: Conakry, Guinea

Q6. Name the player/s who is/are in the winners at the second Golf Industry Association (GIA) Awards 2017.
Answer: SSP Chawrasia, Aditi Ashok and Ali Sher

Q7. The National Health Mission (NHM) in which of the Indian state has launched a mobile-based application named 'Kilkari' to create awareness among pregnant women.
Answer: Haryana

Q8. Name the Veteran actress who has received the lifetime achievement award at the 80th Bengal Film Journalists' Association (BFJA) awards 2017.
Answer: Moushumi Chatterjee

Q9. China and Iran have signed the first agreement on the reconfiguration of Iran's Arak reactor. The deal was concluded between the Atomic Energy Organization of Iran (AEOI) and a Chinese company at the official ceremony in which city?
Answer: Vienna

Q10. In a bid to expand the green cover, the Indian Railways has recently signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which state government, under which trees will be planted on the land adjacent to the railway tracks in the state.
Answer: Maharashtra

Q11. Name the Renowned Director and actor who has won the Dadasaheb Phalke award for the year 2016 for his outstanding contribution to the film industry.
Answer: Kasinathuni Viswanath

Q12. Real estate developers’ body CREDAI (Confederation of Real Estate Developers' Associations of India) have signed a memorandum of understanding with which of the following lender to jointly conduct various initiatives towards development of the realty sector?
Answer: State Bank of India

Q13. India has replaced which country as world's number two importer of Liquefied Petroleum Gas (LPG)?
Answer: Japan

Q14. An Indian shot putter has recently clinched gold in the first leg of the Asian Grand Prix Athletics Meet. The event was held in ___________.
Answer: China

Q15. What is the global theme for World Malaria Day 2016 was ____________.
Answer: End Malaria for Good






CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment