Thursday, 4 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant MAins 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Name the joint military exercise that begun between India and Nepal, recently. 
Answer: Surya Kiran-XI

Q2. Name the first smart tribal model village, that was recently inaugurated in Rajouri district of Jammu and Kashmir.
Answer: Habbi

Q3. What is the Capital and Currency of Oman?
Answer: Muscat, Rial

Q4. Name the player, who has won his third consecutive Brasil Open title, 2017.
Answer: Pablo Cuevas

Q5. India has announced a policy  OALP  for conducting oil and gas exploration in India. In OALP, term 'A' stands for _____________.
Answer: Acreage

Q6. Name the Eminent writer, who has been honoured with the Saraswati Samman 2016 for his novel Hawthan, recently.
Answer: Mahabaleshwar Sail

Q7. Indian Public Sector Undertaking company National Thermal Power Corporation Limited (NTPC) has commissioned 45 MW solar capacity at Bhadla, recently. Bhadla solar Plant is located in __________.
Answer: Rajasthan

Q8. Name the Water Jet Fast Attack Craft (WJFAC) that was commissioned recently in Indian Navy at Karwar, Karnataka.
Answer: INS Tillanchang

Q9. The banking system of which country is now the biggest in the world according to the Financial Times.
Answer: China

Q10. Kalika Prasad Bhattacharya, who passed away recently, was a popular ________ folk singer.
Answer: Bengali

Q11. India ended their campaign in the International Shooting Sports Federation (ISSF) World Cup 2017 with five medals at New Delhi. China topped the list with how many medals?
Answer: 12

Q12. Name the scheme that has recently been launched by the Haryana government for senior citizen of the state.
Answer: Tirtha Darshan Scheme

Q13. Social networking site Facebook has recently launched a new initiative named _____________, to support women-founded or co-founded startups.
Answer: SheLeadsTech

Q14. Name the player, who has recently won the Dubai Tennis Championships, 2017.
Answer: Andy Murray

Q15. An Eminent personality Mr. M P Veerendra Kumar was presented the 30th Moortidevi award by Bharatiya Jnanpith organization, recently. He is famous ___________.
Answer: Author and Journalist





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment