Monday, 8 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Who has been appointed as the new Vice-Chancellor of Nalanda University?
Answer: Sunaina Singh

Q2. Name the Indian forward player, who has named the Asian Hockey Federation (AHF) Player of the Year for 2016.
Answer: S V Sunil

Q3. President Pranab Mukherjee has inaugurated the "Namami Brahmaputra" festival on the banks of the river Brahmaputra in 21 districts of-
Answer: Assam

Q4. Which country has become the first country in the world to ban metals mining nationwide?
Answer: El Salvador

Q5. Name the American astronaut, who made history when she floated outside the International Space Station (ISS) and broke the record for the most spacewalks by a woman?
Answer: Peggy Whitson

Q6. Which bank has launched the '811 banking app' which is part of the lender's vision to double customer base in 18 months?
Answer: Kotak Mahindra Bank

Q7. Minister of Railways Suresh Prabhakar Prabhu has released the book titled __________________________________ jointly authored by Shri Bibek Debroy (Member, NITI Aayog) Shri Sanjay Chadha (Joint Secretary, Ministry of Commerce) & Ms. Vidya Krishnamurthi.
Answer: Indian Railway- The weaving of a National Tapestry

Q8. The Reserve Bank of India has completed its 82nd establishment day on 01st April 2017. RBI was set up on the basis of the recommendations of-
Answer: Hilton Young Commission

Q9. The government has launched two mobile apps ______________________ that provide access to various services and information, and enable citizens to report any traffic violation or road accident.
Answer: echallan and mParivahan

Q10. The State Bank of India, the country's largest lender has started functioning as unified entity from 01st April 2017 post merger of its five associate banks, besides Bharatiya Mahila Bank. State Bank of India was established on-
Answer: 01st July 1955

Q11. India-Malaysia has recently signed seven agreements including air services agreement and MoUs in education and sports. What is the capital of Malaysia?
Answer: Kuala Lumpur

Q12. Name the state that has become the 27th State to join the Ujwal DISCOM Assurance Yojana (UDAY).
Answer: Mizoram

Q13. Name the person who has been recently appointed as the new Chief Justice of the Madras High Court. 
Answer: Indira Banerjee

Q14. The Government has recently launched a comprehensive scheme for power loom sector development at over 45 locations in the country. What is the name of that scheme?
Answer: PowerTex India

Q15. Name the person who has been appointed as the Ambassador and Permanent Representative of India to the United Nations Offices in Geneva, Switzerland.
Answer: Rajiv Kumar Chander





CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment