Tuesday, 9 May 2017

Current Affairs for Bank of Baroda PO 2017


Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. As per the government announcement the returns on small savings schemes, including Public Provident Fund (PPF), National Savings Certificate (NSC) and Kisan Vikas Patra, has been lowered by 0.1 percent for the April-June (2017) quarter. Kisan Vikas Patra (KVP) investments will yield 7.6% and mature in ________.
Answer: 112 months

Q2. The Loan Agreement for New Development Bank (NDB) financing of ____________ for Development and Upgradation of Major District Roads Project in Madhya Pradesh was signed between Government of India and the New Development Bank (NDB).
Answer: US$ 350 Million

Q3. Parliament has passed the Mental Healthcare Bill, 2016, which provides healthcare and services to the people with mental illness and also decriminalizes suicide. Who is the present Union Health Minister of India?
Answer: Jagat Prakash Nadda

Q4. Which two banks have launched co-branded credit cards for the customers recently?
Answer: SBI and Karnataka Bank

Q5. Who has appointed as the new chairman of Central Board of Excise and Customs (CBEC)?
Answer: Vanaja N. Sarna

Q6. The BRICS-backed New Development Bank (NDB) has invested in seven projects totaling $1.5 billion in about two years of its operation. Where is the headquarter of NDB?
Answer: Shanghai, China

Q7. Joyciline Jepkosgei has broken the world half marathon record as well as the 10km and 15km marks at the Prague Half Marathon on the way to winning the IAAF Gold Label Road Race in one hour, four minutes and 52 seconds. She is from-
Answer: Kenya

Q8. Name the American singer and song-writer, who has finally accepted his Nobel Prize for literature 2016, more than three months after the awards ceremony.
Answer: Bob Dylan

Q9. The World Autism Awareness Day 2017 has been observed across the world on 02 April 2017. The 2017 theme for the day is-
Answer: Toward Autonomy and Self-Determination

Q10. In which city, the second annual meeting of BRICS's New Development Bank (NDB) has been concluded.
Answer: New Delhi, India

Q11. The Madhya Pradesh government has launched an app named ____________ to provide various municipal services online.
Answer: MP e-nagarpalika

Q12. Which Indian Universities has topped the list of country's official higher education rankings, recently announced by the HRD Ministry?
Answer: IISc-Bengaluru

Q13. Renowned Hindustani classical vocalist ___________ passes away, recently.
Answer: Kishori Amonkar

Q14. FIFA (International Federation of Association Football) has recently banned Guatemala's former football chief Brayan Jimenez for lifetime. Name the President of FIFA.
Answer: Gianni Infantino

Q15. After the merger of subsidiary bank in the State Bank of India the base rate or the minimum lending rate of the bank has been reduced from 9.25% to ___________.
Answer: 9.10%






CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment