Friday, 26 May 2017

Current Affairs for SBI PO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Which bank has launched the '811 banking app' which is part of the lender's vision to double customer base in 18 months?
Answer: Kotak Mahindra Bank
Q2. Minister of Railways Suresh Prabhakar Prabhu has released the book titled __________________________________ jointly authored by Shri Bibek Debroy (Member, NITI Aayog) Shri Sanjay Chadha (Joint Secretary, Ministry of Commerce) & Ms. Vidya Krishnamurthi.
Answer: Indian Railway- The weaving of a National Tapestry

Q3. The Reserve Bank of India has completed its 82nd establishment day on 01st April 2017. RBI was set up on the basis of the recommendations of-
Answer: Hilton Young Commission

Q4. The government has launched two mobile apps ______________________ that provide access to various services and information, and enable citizens to report any traffic violation or road accident.
Answer: echallan and mParivahan

Q5. The State Bank of India, the country's largest lender has started functioning as unified entity from 01st April 2017 post merger of its five associate banks, besides Bharatiya Mahila Bank. State Bank of India was established on-
Answer: 01st July 1955

Q6. The BRICS-backed New Development Bank (NDB) has invested in seven projects totaling $1.5 billion in about two years of its operation. Where is the headquarter of NDB?
Answer: Shanghai, China

Q7. Joyciline Jepkosgei has broken the world half marathon record as well as the 10km and 15km marks at the Prague Half Marathon on the way to winning the IAAF Gold Label Road Race in one hour, four minutes and 52 seconds. She is from-
Answer: Kenya

Q8. Name the American singer and song-writer, who has finally accepted his Nobel Prize for literature 2016, more than three months after the awards ceremony.
Answer: Bob Dylan

Q9. The World Autism Awareness Day 2017 has been observed across the world on 02 April 2017. The 2017 theme for the day is-
Answer: Toward Autonomy and Self-Determination

Q10. In which city, the second annual meeting of BRICS's New Development Bank (NDB) has been concluded.
Answer: New Delhi, India

Q11. Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the 9.2 km long Chenani-Nashri all-weather road tunnel on the Jammu-Srinagar National Highway. The 24.5-kilometer long Laerdal Tunnel in _________ is the longest road tunnel in the world.
Answer: Norway

Q12. Who has won the India Open badminton championship 2017 in New Delhi?
Answer: P.V. Sindhu

Q13. Diplomat Vipul, a 1998 batch Indian Foreign Service officer has took up the charge as the new Consul General of Dubai. Mr. Vipul has succeeded-
Answer: Anurag Bhushan

Q14. Which city, the 19th Commonwealth Forestry Conference (CFC) 2017 has been concluded?
Answer: Dehradun, Uttarakhand

Q15. Which player has won the Miami Open 2017 Singles title?
Answer: Roger Federer

CRACK SBI PO 2017



More than 250 Candidates were selected in SBI PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SBI PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment