Sunday, 28 May 2017

Current Affairs for SBI PO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for SBI PO and NIACL Assistant Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO Prelims and NIACL Assistant Mains 2017. These current affair questions will also help you in preparing for BOB PO and NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. Union Finance Minister Arun Jaitley chaired the South Asia Subregional Economic Cooperation (SASEC) Finance Ministers meeting in New Delhi. Name the country that has joined the SASEC program as its seventh member.
Answer: Myanmar

Q2. Name the Bank/Banks that sold Rs.1,800 crore Ballarpur Industries loans to Edelweiss Asset Reconstruction Company.
Answer: ICICI bank and axis bank

Q3. The WTO’s dispute settlement set up a panel to resolve the dispute between ___________ and India over imposition of safeguard import duty on iron and steel products.
Answer: Japan

Q4. Chief Minister of West Bengal Mamata Banerjee declared ___________ as the 22nd district of the state.
Answer: Jhargram

Q5. Union Finance Minister Arun Jaitley chaired the SASEC's Finance Ministers meeting in New Delhi. What is full form of SASEC?
Answer: South Asia Subregional Economic Cooperation

Q6. According to the new report of the World Travel and Tourism Council (WTTC), 2016 India's travel and tourism sector ranks ____________ in the world in terms of its total contribution to the country's Gross Domestic Product (GDP).
Answer: 7th

Q7. Which Indian state has decided to provide a one-time grant of Rs 21,000 to all those families whose third girl child was born after August 24, 2015, under the 'Aapki Beti, Hamari Beti' scheme?
Answer: Haryana

Q8. India has recently decided to set up a 240 million pound fund to finance clean energy projects with which country?
Answer: UK

Q9. IDBI Bank has reduced interest rates, ranging from 50 to 75 basis points, on retail term deposits (RTD). CEO of IDBI Bank is __________.
Answer: Mahesh Kumar Jain

Q10. As per the new report of the World Travel and Tourism Council (WTTC) 2016 which country has topped in the world in terms of its total contribution to the country's Gross Domestic Product (GDP)?
Answer: USA

Q11. Saraswat Bank, the largest lender in the co-operative space has appointed ______________ as its Managing Director (MD), recently.
Answer: Smita Sandhane

Q12. National Mission for Clean Ganga (NMCG) has recently approved 26 projects worth Rs 2,154.28 crore under the Centre’s ‘Namami Gange’ programme. Who is the cabinet minister for water resources, river development and Ganga rejuvenation?
Answer: Uma Bharti

Q13. Name the Formula One racer who defeated four-time Formula One World Champion to lift his fifth title at the Chinese Grand Prix.
Answer: Lewis Hamilton

Q14. India has signed a joint declaration with Russia to promote innovation and the R&D ecosystem between the two countries. What is the Capital and currency of Russia?
Answer: Moscow, Russian Ruble

Q15. R&D Institute of which company filed the maximum number of patent applications in the IT sector in 2015-16, according to Indian Patent Office survey?
Answer: Samsung

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment