Monday, 29 May 2017

Current Affairs for SBI PO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for SBI PO and NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO and NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. India’s first and longest ropeway to connect Mumbai with the famous Island in the Arabian Sea is planned to be constructed by the Mumbai Port Trust. What is name of that Island?
Answer: Elephanta Island

Q2. The Indian Navy has begun a joint maritime exercise with the French Navy at the Mediterranean Sea to further deepen combat coordination between the two navies. The Joint exercise is named as ____________.
Answer: VARUNA

Q3. The White House has recently named a retired Marine major general ______________ as the new Director of the Secret Service.
Answer: Randolph Ailes

Q4. The World Intellectual Property Day is celebrated globally on __________.
Answer: April 26

Q5. Private sector lender Yes Bank announced the alliance with which e-commerce company under which the bank will offer conditionally approved loans to the latter’s existing customers?
Answer: Paisabazaar.com

Q6. ESAF Small Finance Bank has launched a social deposit scheme called _____________ in Thrissur, Kerala.
Answer: Hrudaya Deposit scheme

Q7. Name the mobile manufacturing company that has recently partnered with Airtel and BSNL to set up 5G internet speed in India to introduce a fast internet ecosystem in the country.
Answer: Nokia

Q8. Carme Chacon, the first female defense minister of which country has passed away recently.
Answer: Spain

Q9. Name the person who has recently become the youngest noble prize winner to address Canadian parliament.
Answer: Malala Yousafzai

Q10. The first rail freight service ‘British goods’ has started recently from the UK to which country?
Answer: China

Q11. Which kick-started its ambitious ‘Deendayal Rasoi Yojana’ under which subsidised meals that will be available at Rs 5 per plate to people, especially the economically disadvantaged sections of society?
Answer: Madhya Pradesh

Q12. India's largest e-commerce player Flipkart recently bought eBay's India business, and closing a $1.4 billion fund-raising round from Tencent, eBay and Microsoft. Name the Chief Executive Officer of Flipkart.
Answer: Kalyan Krishnamurthy

Q13. The 12th edition Indo-Mongolian Joint Military Exercise Nomadic Elephant 2017 has begun in __________.
Answer: Mizoram

Q14. The Agriculture Ministry joined hands with the National Remote Sensing Centre (NRSC) to geo-tag agricultural assets for their real-time monitoring and effective utilization. NRSC is a wing of ____________.
Answer: Indian Space Research Organization (ISRO)

Q15. Saraswat Bank is the largest lender in the co-operative space in India. What is the Motto of Saraswat Bank?
Answer: Service to the common man


No comments:

Post a Comment