Wednesday, 31 May 2017

Current Affairs for SBI PO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for SBI PO and NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for SBI PO and NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for SBI PO 2017.

Q1. National Aeronautics and Space Administration (NASA) successfully launched its football-stadium-sized, heavy-lift Super Pressure Balloon (SPB) from _____________.
Answer: Wanaka, New Zealand

Q2. The 2nd quarterly review meeting on the Swachh Iconic Places (SIP) was held recently at Mata Vaishno Devi Shrine in Jammu & Kashmir. On this occasion how many new Iconic places to be taken under the Phase II of Swachh Iconic Places initiative were announced?
Answer: 10

Q3. Who was crowned as Miss Teen Universe 2017 at the event held in Managua, Nicaragua?
Answer: Srishti Kaur

Q4. Who is the Managing Director and Group CEO of Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?
Answer: Ajay Pandey

Q5. e-SOT and e-PRAN card launched for Atal Pension Yojana subscribers, recently. What is the full form of SOT?
Answer: Statement of Transaction

Q6. The government has appointed retired Supreme Court judge ___________ as the next chairman of Telecom Disputes Settlement & Appellate Tribunal (TDSAT).
Answer: Shiva Kirti Singh

Q7. For the first time since Nagaland officially gained recognition as a state, a state Police Officer Atu Zumvu has been awarded one of the nations' military honour, ‘Shaurya Chakra’. Nagaland attained statehood in which year?
Answer: 1963

Q8. Prime Minister Narendra Modi released a book authored by Lok Sabha Speaker Sumitra Mahajan in New Delhi, recently. The book is titled as __________.
Answer: Matoshree

Q9. The government has recently set up an 'Inter-Ministerial Committee' to monitor the regional air connectivity scheme named _________.
Answer: UDAN

Q10. Name the novel authored by Colson Whitehead that has won the Pulitzer Prize for fiction, recently.
Answer: The Underground Railroad

Q11. ESAF Small Finance Bank has launched a social deposit scheme called _____________ in Thrissur, Kerala.
Answer: Hrudaya Deposit scheme

Q12. Name the mobile manufacturing company that has recently partnered with Airtel and BSNL to set up 5G internet speed in India to introduce a fast internet ecosystem in the country.
Answer: Nokia

Q13. Carme Chacon, the first female defense minister of which country has passed away recently.
Answer: Spain

Q14. Name the person who has recently become the youngest noble prize winner to address Canadian parliament.
Answer: Malala Yousafzai

Q15. The first rail freight service ‘British goods’ has started recently from the UK to which country?
Answer: China


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment