Tuesday, 23 May 2017

Test of the Day for Bank of Baroda PO 2017

Dear Readers,
test-of-the-day

We are providing you with test of the day which will help you in upcoming exams like BOB PGDBF, Dena PGDBF, NICL AO, SBI PO etc. From this you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Directions (1-5): Read the following information carefully and answer the questions given below: There are total ten persons divided in two groups. In each group there is equal number of person. They sit in two rows while they are in meeting. One group faces north while other group faces south. In group 1- There are five persons A,B,C,Dand E and in the Group2-There are five persons P,Q,R,S and T. All of them like different colour like Pink, Red, Blue, Black, White, Green, Yellow, Violet, Brown and Orange but not necessarily in the same order. P sits third to right of Q. Immediate neighbor of Q faces the person who like pink colour. There is gap of two persons between the person who like pink and red colour. There is only one person between R and S. R does not like red. And R does not face the person who like red colour. T does not face the person who like red colour. Immediate neighbor of P faces the person who like blue colour. E likes blue colour. There is only one person between E and the person who like Black colour. The person who like white colour faces the person who likes the green colour. There are gap of two persons between the person who likes the white and yellow colour. The person who likes the violet colour is not immediate nighbour of person who likes white colour. A likes red colour and sits third to left of D. B does not like black colour. R likes brown colour. 
Q1.Who among the following sits at the corner?
A,C,S,Q
A,D,S,Q
P,Q,A,C
D,E,S,Q
None of these
Solution:
A,C,S,Q

Q2. Who sits third to right T?
S
P
Q
R
None of these
Solution:
S

Q3. S is related to A and R is related to E, in the same way T is related to?
A
D
B
C
None of these
Solution:
 D

Q4.Immediate neighbor of A faces which person?
The person who like brown colour
T
The person who like red colour
The person who like white colour
Q
Solution:
The person who like white colour

Q5. Who among following likes yellow colour?
T
The one who sits one of the corner.
The one who sits third to left of R.
The person who faces pink colour.
The person who is immediate neighbor of person who like white colour.
Solution:
The one who sits one of the corner.

Directions (6-10): For each of the words given below, a contextual usage is provided. From the alternatives given, pick the word that is the most inappropriate as a substitute in the given context and mark its number as your answer. 
 Q6 Abjure: I have decided to abjure smoking.
relinquish
renounce
abnegate
discontinue
abandon
Solution:
‘Abjure’ means to solemnly renounce. Hence, it can mean renounce, relinquish (give up) or abnegate (renounce or reject) or abandon but not discontinue (stop) discontinue is a common word by comparison.

Q7. Acquittal: His acquittal in spite of the incriminating evidence surprised all of us.
dismissal
vindication
exoneration
deliverance
exculpation
Solution:
‘Acquittal’ means declared not guilty. Hence it can mean vindication (shown to be right or justified), exoneration (officially absolve from blame), and deliverance (the process of being set free), and exculpation but not dismissal (order or allow to leave).

Q8. Presage: The phenomenal growth of this chain of stores presaged globalization and was a glitzy part of it.
supported
signaled
prophesised
portended
threatened
Solution:
‘Presage’ means a sign or warning. It also means predict. Hence, in the context it can be replaced by signalled (indicate a state) or prophesied (predicted) or portended (sign or warning) or threatened but not supported (bear the weight or give assistance).

Q9. Unassailable: Its brand image is unassailable.
impregnable
invincible
inviolable
invisible
secure
Solution:
‘Unassailable’ means not liable to attack hence ‘impregnable’, (unconquerable) invincible’ or ‘secure’ or ‘inviolable’ but not ‘invisible’ (not seen).

Q10. Venom: The venom in his voice was unmistakable.
rancour
abhorrence
malice
malevolence
bitterness
Solution:
‘Venom literally means poison and by extension hatred and bitterness. In this context it can mean rancor (bitterness) malice (hatred) malevolence (ill-will) and bitterness. It cannot mean abhorrence which is disgust.

Directions (11-15): The following line graph gives the annual percent profit earned by two businessmen during the period 2008-2013. Study the graph and answer the questions based on it. Percent profit earned by two businessmen over the years  
 Q11. What is the average profit percent earned by A and B throughout the years?
None of these
Solution:

Q12. If in year 2010, the expenditure made by A was Rs. 5 lakhs, then what was the income in that year?
Rs. 7,22,000
Rs. 7,25,500
Rs. 7,25,000
Rs. 7,50,000
None of these
Solution:

Q13. If in year 2012 the income of A and B was Rs. 18.7 lakhs and Rs. 20.3 lakhs respectively, the expenditure of B was by about what percent more or less than that of A in that year?
27% more
27% less
26% more
26% less
37% more
Solution:

Q14. If the income of B remains same throughout the years i.eRs. 3.4 lakhs then in which year his expenditure was minimum and what was the expenditure in that year?
2013, Rs. 2,20,000
2012, Rs. 2,00,000
2013, Rs. 2,00,000
2013, Rs. 2,50,000
None of these
Solution:

Q15. In which year the ratio of profit percent of A and B has the maximum numeric value?
2009
2008
2011
2012
2013
Solution:

Q16. ALTBalaji, the digital platform of Balalji Telefilms Ltd has announced a partnership with mobile wallet major ______.
HDFC Chillr
Citrus
ICICI Pockets
PayTM
MobiKwik

Q17. Kerala, Tripura and Arunachal Pradesh have joined the Centre’s power distribution company debt relief scheme named UDAY recently. UDAY stands for-
Utkarsh Discom Assurance Yojna
Ujjwal Disha Assurance Yojna
Ujjwal Discom Assembly Yojna
Ujjwal Discom Assurance Yojna
Ujjwal Discom Assurance Yatra

Q18. The Government of India has signed a contract for the Discovered Small Fields (DSF) Bid 2016 with GEM Laboratories for extracting Hydrocarbons at Neduvasal. Neduvasal located in-
Uttar Pradesh
Odisha
Tamil Nadu
Gujarat
Kerala

Q19. Which among the following e-commerce giant has made its entry in UAE by acquiring Souq.com, the Middle East’s largest online retailer?
Jabong.com
Amazon
Snapdeal
Flipkart
None of the given options is true

Q20. PSLCs are tradable certificates issued against priority sector loans of banks. What does meaning of "Cs" in PSLCs?
Cess
Cities
Census
Certificates
None of the given options is true

                                       




No comments:

Post a Comment