Monday, 29 May 2017

Test of the Day for Dena Bank PO 2017

Dear Readers,
test-of-the-day

We are providing you with test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBFNICL AO, SBI PO etc. From this you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Q1. Incorporated as a Public Sector Bank under the Department of Posts with __________ GOI equity, IPPB has launched on January 30th, 2017 in Ranchi and Raipur with the objective of being present in all corners of India by the end of the year.
26%
49%
51%
74%
100%
Solution:
Incorporated as a Public Sector Bank under the Department of Posts with 100% GOI equity, IPPB has launched on January 30th, 2017 in Ranchi and Raipur with the objective of being present in all corners of India by the end of the year. For now, IPPB is offering Savings account upto a balance of Rs 1 Lakh, along with digitally enabled payments and remittance services of all kinds between individuals. In due course, IPPB will also provide current accounts and access to third party financial services like insurance, mutual funds, pension, credit products, forex, and more.



Q2. United Nations Industrial Development Organization (UNIDO) is the specialized agency of the United Nations that promotes industrial development for poverty reduction, inclusive globalization and environmental sustainability. Where is the headquarter of UNIDO?
Paris, France
New York, USA
Vienna, Austria
London, UK
Tokyo, Japan
Solution:
On 17th November 1966, the United Nations General Assembly passes resolution 2152 (XXI) establishing the United Nations Industrial Development Organization (UNIDO) as an autonomous body within the United Nations. Its mission is to promote and accelerate the industrialization of developing countries. The United Nations Secretary-General nominates Ibrahim Helmi Abdel-Rahman (Egypt) as UNIDO's first Executive Director. Vienna, Austria is the headquarter of UNIDO.

Q3. Punjab National Bank is an Indian multinational banking and financial services company. It is a state-owned corporation based in New Delhi. Who is the present MD and CEO of PNB?
Arundhati Bhattacharya
Shikha Sharma
Rakesh Sharma
Sunil Mehta
Usha Ananthasubramanian
Solution:
Sunil Mehta is the present MD and CEO of PNB.

Q4. The LIBOR is among the most common of benchmark interest rate indexes used to make adjustments to adjustable rate mortgages. LIBOR stands for?
London Interbank Offered Rate
Labour Interbank Offered Region
London Interbank Order Rate
London International Offered Rate
None of the given options is true
Solution:
LIBOR stands for London Interbank Offered Rate.

Q5. Latvia is a country on the Baltic Sea between Lithuania and Estonia known for its strong national identity, diverse culture, modern cities and landscapes ranging from wide beaches to dense, sprawling forests. Capital city of Latvia is?
Damascus
Havana
Bandar Seri Begawan
Riga
None of the given options is true
Solution:
Riga is the capital city of Latvia.

Directions (Q6-10): The table given below provides the percentage of number of students from 5 different colleges who got placed in various companies during campus placement in year 2016. It was recorded that all students from all colleges got placed. 


Q6. In KITM, 320 students were placed in at most 2 companies, which is 136 less than the number of students in HCTM who were placed in at least 5 companies. Find the ratio of total number of students in KITM and HCTM.
3 : 5
4 : 11
2 : 3
2 : 5
None of these
Solution:

Q7. Find the difference in number of students who were placed in at most 4 companies and that of in at least 3 companies in college LPU if its total strength is 850.
105
201
160
102
None of these
Solution:

Q8. Which college records the maximum number of students who were placed in at least 4 companies provided that the strength of all colleges is 1500 ?
LPU
GITM
MMU
HCTM
KITM
Solution:

Q9. Total number of students placed in 5 companies in KITM is same as that of in HCTM. If 135 students of HCTM were placed in 1 company, then find total strength of KITM.
2750
2680
2700
2500
None of these
Solution:

Q10. LPU and MMU both has total strength of 1600 students each. Find the average number of students from both college who got placed in at most 2 companies ?
448
488
484
450
None of these
Solution:

Directions (11-15): Read the following information carefully and answer the questions given below: There are total ten persons divided in two groups. In each group there is equal number of person. They sit in two rows while they are in meeting. One group faces north while other group faces south. In group 1- There are five persons A,B,C,D and E and in the Group2-There are five persons P, Q, R, S and T. All of them like different colour like Pink, Red, Blue, Black, White, Green, Yellow, Violet, Brown and Orange but not necessarily in the same order. P sits third to right of Q. Immediate neighbor of Q faces the person who likepink colour. There is gap of two persons between the person who like pink and red colour. There is only one person between R and S. R does not like red. And R does not face the person who like red colour. T does not face the person who like red colour. Immediateneighbor of P faces the person who likeblue colour. E likes blue colour. There is only one person between E and the person who like Black colour. The person who like white colour faces the person who likes the green colour. There aregap of two persons between the person who likes the white and yellow colour. The person who likes the violet colour is not immediate nighbour of person who likes white colour. A likes red colour and sits third to left of D. B does not like black colour. R likes brown colour. Q11.Who among the following sits at the corner?
A,C,S,Q
A,D,S,Q
P,Q,A,C
D,E,S,Q
None of these
Solution:
(11-15):

Q12. Who sits third to right T?
S
P
Q
R
None of these

Q13. S is related to A and R is related to E, in the same way T is related to?
A
D
B
C
None of these

Q14. Immediateneighbour of A faces which person?
The person who like brown colour
T
The person who like red colour
The person who like white colour
Q

Q15. Who among following likes yellow colour?
T
The one who sits one of the corner.
The one who sits third to left of R.
The person who faces pink colour.
The person who is immediateneighbor of person who like white colour.

Directions (16-20): In each of the following questions, a statement and five choices are given. Select from among the choices, the most logical complement and mark its number as your answer. Q16. There was no other means of coming to power than an alliance with like-minded parties.
We will revamp the party by taking the support of the opposition
We tried to please the leaders of other parties.
We declared that we are going to rise to power.
We enlisted the support of the opposition.
So we convened an urgent meeting of our workers.

Q17. Facilities in the village hospital are insufficient and outdated.
So we are going to take the patient back home.
We will take our patient home and complain to the authorities.
We will immediately take the patient to a better hospital.
We will wait silently until the hospital gets improved.
We will demand for a better hospital in the village.
Solution:
We will immediately take the patient to a better hospital. Since facilities are not good enough for the treatment, patient should be taken at better hospital for treatment.

Q18. The decision to reopen the old and closed-down liquor shops was resented by the people in the city.
Some people took out protest march to the minister’s house.
The liquor-sellers and contractors supported the government decision.
The ruling party secretly convened a meeting of the most important leaders.
The government succumbed to public opinion and withdrew the decision to open the liquor shops.
The liquor barons will not allow the closure of the liquor shops.
Solution:
Since people in the city resented the decision of opening liquor shop again, govt. decided not to reopen the shop.

Q19. Electric supply failed and the fans in the office stood still.
Children playing outside did not feel any heat.
It was a hot season and there was no wind.
The staff had a lot of work to finish.
Urgent arrangement was made to start a stand-by generator.
During the summer season electric supply is very erratic.
Solution:
Since electric supply was irregular; hence Urgent arrangement was made to start a stand-by generator.

Q20. Many Chief Ministers expressed their opinion in favour of abolishing the governor’s post.
The Central govt. is made up of several parties.
The government’s existence depends upon the Chief Ministers.
There may be a decision very soon.
There are no governors in some of the states.
The government is thinking of building a new Raj Bhavan.
Solution:
Since many chief ministers have expressed concern about the post of Governor, there may be a decision very soon.

                                       


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment