Sunday, 4 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017



current-affairs-questions

Just a few days are left for  NICL AO and Dena Bank Examination. It is time to pace up your preparation for Dena Bank PO and NICL AO Phase-II exam. These current affair questions will also help you in preparing for NICL AO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO 2017.

Q1. Name the city that has been handed over to the private firm to have India's first privately-run railway station.
Answer: Bhopal

Q2. Name the Actor who was honoured with a tribute at 60th San Francisco International Film Festival (SFIFF) in the USA.
Answer: Shah Rukh Khan

Q3. Manipur Chief Minister N Biren Singh launched the web applications to check corruption and keep track of government activities. The app is named as ____________.
Answer: DARPAN

Q4. Name the state that has become the first state to launch a special awareness drive to ensure that transgenders in the state register as voters.
Answer: Maharashtra

Q5. Name the Indian environmental engineer who has won 2017 prestigious ‘Cartier Women’s Initiative Award’ for providing women working on farms with water management solutions and protecting small farmers against droughts and flash floods.
Answer: Trupti Jain

Q6. The Data centre of which bank has achieved the distinction of becoming the country's first Platinum rated project under IGBC (Indian Green Building Council) Green Data Centre Rating System?
Answer: ICICI Bank

Q7. In which state government and Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) has signed an agreement for the Rs 43,129 crore Barmer refinery in the presence of Union Minister of state for petroleum and natural gas Dharmendra Pradhan?
Answer: Rajasthan

Q8. Uttar Pradesh government has changed the name of Gorakhpur and Agra Airports as well as the name of the department of welfare of the differently abled. The Gorakhpur Airforce Station has been renamed as _______________ after the founder of the Nath monastic movement.
Answer: Mahayogi Goraknath Airport



Q9. Expanding its digital presence, markets regulator SEBI (Securities and Exchange Board of India) has launched its revamped website having several user-friendly features and compatible with all desktop and mobile devices. Who is present chairman of SEBI?
Answer: Ajay Tyagi

Q10. In which state/states The Reserve Bank of India has recently set up its two new Offices of the Banking Ombudsman?
Answer: Jammu and Kashmir and Chhatisgarh

Q11. As per the government announcement the returns on small savings schemes, including Public Provident Fund (PPF), National Savings Certificate (NSC) and Kisan Vikas Patra, has been lowered by 0.1 percent for the April-June (2017) quarter. Kisan Vikas Patra (KVP) investments will yield 7.6% and mature in ________.
Answer: 112 months

Q12. The Loan Agreement for New Development Bank (NDB) financing of ____________ for Development and Upgradation of Major District Roads Project in Madhya Pradesh was signed between Government of India and the New Development Bank (NDB).
Answer: US$ 350 Million

Q13. Parliament has passed the Mental Healthcare Bill, 2016, which provides healthcare and services to the people with mental illness and also decriminalizes suicide. Who is the present Union Health Minister of India?
Answer: Jagat Prakash Nadda

Q14. Which two banks have launched co-branded credit cards for the customers recently?
Answer: SBI and Karnataka Bank

Q15. Who has appointed as the new chairman of Central Board of Excise and Customs (CBEC)?
Answer: Vanaja N. Sarna





CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment