Monday, 12 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for RBI Grade B and NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Great Britain has beaten Australia in the hockey final of the 26th edition of the Azlan Shah Cup. The event was held in _____________. 
Answer: Ipoh, Malaysia

Q2. World Red Cross Day is observed every year on _______________.
Answer: 8th May

Q3. Union Minister for Road Transport and Highway Nitin Gadkari recently inaugurated the country's first bio-refinery plant which produces ethanol from the variety of biomass. The project is situated in ___________________.
Answer: Pune

Q4. PM Modi has recently addressed Indian heads of mission meet in New Delhi. The four-day conference was formally inaugurated by _______________.
Answer: Sushma Swaraj

Q5. World Red Cross Day is observed every year to commemorate the birth anniversary of ______________, the founder of the Red Cross as well as the founder of International Committee of the Red Cross (ICRC).
Answer: Henry Dunant

Q6. Eminent personality Raees Khan died recently. He was famous ______________.
Answer: Sitar Player

Q7. Name the country that has been unanimously elected as the President of UN-Habitat, an organ of the United Nations Organization.
Answer: India

Q8. Name the Database Company that has recently signed an MoU with the Government of Jharkhand to improve cloud-based citizen services and to make Jharkhand an attractive destination for start-ups.
Answer: Oracle

Q9. India's growth is expected to rebound to ________ percent in the 2017-18 fiscal and ________ percent in 2018-19 after disruptions caused by demonetization, as per the IMF (International Monetary Fund) report, respectively.
Answer: 7.2 and 7.7

Q10. DIPP and World Intellectual Property Organization (WIPO) have recently signed an agreement to establish Technology and Innovation Support Centers (TISC). What does 'I' stands for in DIPP?
Answer: Industrial

Q11. Name the Indian Shooter who claimed a bronze medal in the women's 10m Air Pistol as India ended the Grand Prix of Liberation Plezn 2017 shooting championships in Czech Republic with seven medals.
Answer: Heena Sindhu

Q12. Name the senior diplomat who has been appointed as India’s Ambassador to the Netherlands.
Answer: Venu Rajamony

Q13. Name the fast bowler who is now the leading wicket-taker in Women’s ODIs, as per the recent ICC data.
Answer: Jhulan Goswami

Q14. Name the newly appointed President of South Korea.
Answer: Moon Jae-In

Q15. The Supreme Court has taken its first step towards becoming a paperless, digital court. The First Chief Justice of Supreme Court was _____________.
Answer: Harilal J. Kania


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment