Tuesday, 13 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for RBI Grade B and NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. India has recently organized a cultural festival in Egypt to mark the 156th birth anniversary of ___________________. 
Answer: Rabindranath Tagore

Q2. Pro-European centrist leader ____________ has been elected as President of France.
Answer: Emmanuel Macron

Q3. Which state has organized the country's first transgender one-day athletic meet in which 132 participants from 12 districts participated?
Answer: Kerala

Q4. Facebook has launched its _____________ commercially in India and the service is now available via 700 hotspots across four states of Uttarakhand, Gujarat, Rajasthan and Meghalaya.
Answer: Express Wi-Fi

Q5. What is the theme for World Red Cross Day 2017?
Answer: Less Known Red Cross Stories

Q6. Odisha Chief Minister Naveen Patnaik has unveiled the logo and mascot of the 22nd Asian Athletics Championships scheduled to be held in Bhubaneswar. The mascot is named as ____________.
Answer: Olly Turtle

Q7. Which sate has recently decided to gather a detailed data of every resident of the state and issue a sleek identity for every house?
Answer: Haryana

Q8. India's largest cab aggregator Ola has partnered with which of the following company to launch a range of integrated digital offerings to customers.
Answer: Bharti Airtel

Q9. Name the Hollywood actor who has recently grabbed the first-ever Genderless Acting Award for the Best Actor category at the MTV Movie and TV Awards.
Answer: Emma Watson

Q10. Who is the present Managing Director of International Monetary Fund (IMF)?
Answer: Christine Lagarde

Q11. Presiding over a review meeting of the states affected by Left-Wing Extremism (LWE) Union Home Minister Rajnath Singh has recently announced a new strategy against the Maoists which is named as ____________.
Answer: SAMADHAN

Q12. DIPAM has recently set up an Investor Facilitation Platform that will provide information about stocks of public sector units. What does 'I' stands for on DIPAM?
Answer: Investment

Q13. DIPAM is headed by ____________.
Answer: Finance Minister

Q14. The World Migratory Bird Day is observed every year on __________.
Answer: 10 May

Q15. South Korea has recently got its new President. Its Currency is ______________.
Answer: Won


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment