Wednesday, 21 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Indian teen named Rifath Sharook has recently developed world's smallest satellite for National Aeronautics and Space Administration (NASA). The world’s smallest satellite is named as ______________.
Answer: KalamSat

Q2. In which of the ompany Softbank has recently made its biggest investment of $1.4 billion?
Answer: Paytm

Q3. India's leading digital wallet player Paytm has recently received the final license from the Reserve Bank of India for its payments bank entity. Who is the newly appointed CEO of Paytm payments bank?
Answer: Renu Satti

Q4. Name the Minister who has been given additional charge of the Environment Ministry following the death of Union Environment Minister Anil Madhav Dave.
Answer: Harsh Vardhan

Q5. CGI (Consulate General of India) Dubai and Embassy of India in Abu Dhabi will host a two-day “Start-up India Summit” in UAE in Last month of May 2017. Name the person who recently took charge as new Consul General of Dubai.
Answer: Vipul

Q6. State-owned telecom operator BSNL has inked a clutch of agreements with Facebook and MobiKwik to popularize the internet and its value added services among customers. Founder and CEO of Mobikwik is ________________.
Answer: Bipin Preet Singh

Q7. India has jumped 16 places in the revised United Nations World Tourism Organization (UNWTO) rankings to settle at 24th for 2015. Headquarter of UN World Tourism Organization is in ________________.
Answer: Madrid, Spain

Q8. According to a survey, the report of which was released by railway minister Suresh Prabhu, which station is cleanliest among the 75 busiest stations in the country?
Answer: Visakhapatnam

Q9. Turbo Megha Airways has become the first private airline to get a licence to fly under UDAN, the government scheme for subsidized regional flights. It is ______________ based Airline Company.
Answer: Hyderabad

Q10. Who is the current Secretary-General of the United Nations World Tourism Organization (UNWTO)?
Answer: Taleb Rifai

Q11. 'SIMBEX-17' is the recently held Bilateral Naval Exercise between Navies of India and _____________.
Answer: Singapore

Q12. What is the full form of SIMBEX?
Answer: Singapore-India Maritime Bilateral Exercises

Q13. National Anti-Terrorism Day is observed in India on _______________.
Answer: 21 May

Q14. National Anti-Terrorism Day is observed in India in the memory of ___________________.
Answer: PM Rajiv Gandhi

Q15. Name the Arunachal Pradesh mountaineer who has become the world’s first woman to scale Mt Everest twice in five days.
Answer: Anshu Jamsenpa


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment