Thursday, 22 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Prime Minister of India will inaugurate India’s longest river bridge (9.15km) Dhola-Sadiya Bridge in which Indian state?
Answer: Assam

Q2. Government think-tank NITI Aayog holds the first 'Samavesh meeting'. Chairman of NITI Aayog is ___________.
Answer: PM of India

Q3. This is the first time in the history of African Development Bank (AFDB) Group that India would be hosting the Annual Meetings of the bank (May 2017). It will be inaugurated by ____________.
Answer: Narendra Modi

Q4. The Indian Army received two 155mm/39 caliber Ultra Lightweight Howitzer artillery guns from BAE Systems in the United States of America. BAE Systems is an Aerospace company based in ___________ .
Answer: USA

Q5. State-owned telecom operator BSNL has inked a clutch of agreements with which of the following company/companies to popularize the internet and its value added services among customers.
Answer: Facebook and MobiKwik

Q6. Who is the current Chairman of Bengaluru-Headquartered Indian Space Research Organization (ISRO)?
Answer: A. S. Kiran Kumar

Q7. Former Prime Minister Manmohan Singh has recently presented now the 2014 Indira Gandhi Prize for Peace to which scientific Organization of the country?
Answer: ISRO

Q8. Union Cabinet of which country has approved a bill that would allow Emperor Akihito to step down, paving the way for the first abdication by an emperor of that country in nearly two centuries?
Answer: Japan

Q9. Sanjay Gubbi of Karnataka and Purnima Barman of Assam have won the prestigious Whitley Award for their efforts in wildlife conservation. The awards are popularly known as _____________.
Answer: Green Oscars

Q10. According to a survey, the report of which was released by railway minister Suresh Prabhu, which station is dirtiest among the 75 busiest stations in the country?
Answer: Darbhanga

Q11. In Cricket, Mumbai Indians lifted the 10th Indian Premier League trophy for the third time. Who was the highest run Scorer in the tournament?
Answer: David Warner

Q12. Scientists at NASA have recently discovered a new bacteria found only on the International Space Station (ISS). The bacteria has been named after the name of which eminent Indian Scientist?
Answer: A.P.J. Abdul Kalam

Q13. Who was/were recently conferred the Banga Samman, West Bengal's highest civilian award, by Chief Minister Mamata Banerjee?
Answer: Soumitra Chatterjee and Y.C. Deveshwar

Q14. Name the Indian boy who has recently won the world’s largest pre-college science competition, The Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) in the US in the environmental engineering category.
Answer: Prashant Ranganathan

Q15. Who was Purple Cap winner in the 10th edition of IPL 2017 and he was from which team?
Answer: Bhuvneshwar Kumar, Sun Risers Hyderabad


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment