Featured post

All India Seminar on How to Crack IBPS RRB 2017

Friday, 23 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Cochin Port Trust has received two Best Performance Awards from Ministry of Shipping for the highest growth in operating surplus and also for achieving third highest growth in cargo traffic among the major ports in the year 2016-17. Cochin Port is situated in ___________________.
Answer: Kerala

Q2. Which Bank has entered into a Memorandum of Understanding (MoU) with Life Insurance Corporation (LIC) of India for selling life insurance products of LIC?
Answer: Karnataka Bank Ltd

Q3. Name the player who won the final of Men's Italian Open, 2017.
Answer: Alexander Zverev

Q4. Tata Sons has recently appointed ____________, an investment banker as its Group Chief Financial Officer.
Answer: Saurabh Agrawal

Q5. HDFC Life has recently announced the launch of an Artificial Intelligence-based application named ______________ that can automatically read, understand, categories, prioritise and respond to customer emails sent to the private insurer.
Answer: SPOK

Q6. The Prime Minister of India has recently launched various projects of which Port Trust in Gujarat?
Answer: Kandla Port Trust

Q7. Federal Bank has recently launched a new trading platform called “Selfie” for customers, the trading platform that will give its users absolute control over their investments with timely research inputs to make sound investment decisions. Federal Bank Headquarter is in ______________.
Answer: Kochi, Kerala

Q8. A United Nations-backed panel has publicly released a draft treaty banning the possession and use of all nuclear weapons, recently. In which year the Japanese cities of Hiroshima and Nagasaki were hit with nuclear attack?
Answer: 1945

Q9. Which bank and Indian Farmers Fertilizer Cooperative Limited (IFFCO) rolled out their first set of co-branded debit cards for farmers?
Answer: Bank of Baroda

Q10. A famous personality Sir Roger Moore passed away recently at the age of 89. He was famous ____________.
Answer: Actor

Q11. Nepal Prime Minister Pushpa Kamal Dahal 'Prachanda' has recently resigned from the post. Who is the current President of Nepal?
Answer: Bidhya Devi Bhandari

Q12. The Cabinet has recently approved MoU between India and which country on cooperation in the field of Organ Transplant Services?
Answer: Spain

Q13. Which Indian peacekeeper/s was/were among 117 military, police and civilian personnel honored by the United Nations with a prestigious UN medal awarded posthumously for courage and sacrifice in the line of duty?
Answer: Brijesh Thapa and Ravi Kumar

Q14. The Human Resource Development (HRD) Ministry and the External Affairs Ministry have recently launched an online verification portal named _______________ to make the document verification process easier for students who are planning to study abroad.
Answer: e-sanad

Q15. Which  organization/s has/have won the Porter Prize 2017?
Answer: EDII, Gujarat and ITC Ltd

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment