Friday, 30 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Dear Readers,



Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.
So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. India's R Vaishali won the women's title with eight points from nine rounds in the Asian Continental Blitz Chess Championship. The championship was held in ________.
Answer: China

Q2. Name the country that overtook Japan to become the second-largest steel producer in the world in 2016, according to data released by the International Stainless Steel Forum (ISSF).
Answer: India

Q3. The Prime Minister of India has recently launched various projects of Kandla Port Trust at Gandhidham in Gujarat. Who is the Chairman of Kandla Port Trust?
Answer: Ravi M. Parmar

Q4. International Day for Biodiversity or World Biodiversity Day is observed globally on __________.
Answer: 22 May

Q5. According to data released by the International Stainless Steel Forum (ISSF) recently, which of the folowing country is the largest steel producer in the world in 2016?
Answer: China

Q6. Which state government has recently decided to form ‘good morning’ squads to monitor and prevent open defecation in villages and districts across the state?
Answer: Maharashtra

Q7. Kiran Rijiju has recently unveiled world's first philosophical novel on God titled "Confessions of a dying mind: the blind faith of atheism" in New Delhi. Who is the author of this book?
Answer: Haulianlal Guite

Q8. A former Ethiopian health minister has been recently elected as the Chief of WHO (World Health Organization). He has replaced _______________.
Answer: Margret Chan

Q9. Who is the current Governor of Manipur? 
Answer: Najma A. Heptulla

Q10. Karnataka Bank has been recently in news. Who is the current CEO of Karnataka Bank?
Answer: Mahabaleshwara MS

Q11. India’s state-of-the-art high-speed train Tejas Express, which can run up to the speed of 200km per hour, has made its trip between __________ to ____________.
Answer: Mumbai to Goa

Q12. In the recently held presidential election of Iran, who was elected as the President of Iran?
Answer: Hassan Rouhani

Q13.  Which team won the 38th Federation Cup football tournament?
Answer: Bengaluru FC

Q14. The 38th Federation Cup football tournament was held in _____________.
Answer: Cuttack

Q15. What is the Captial of Iran?
Answer: Tehran

                       TO READ MORE CURRENT AFFAIRS CLICK HERE


                                       

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment