Tuesday, 6 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for RBI Grade B and NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Mukta Dutta Tomar has been appointed as the next Ambassador of India to which Q1. Union Health Minister has launched the Test and Treat policy for providing treatment to patients suffering from Human Immunodeficiency Virus (HIV). Who is the present Union Health Minister?
Answer: Jagat Prakash Nadda

Q2. From 04th May 2017 "Bhilar" will become India’s first ‘book village’ where tourists and locals can come and read books, magazines, newspapers stacked at 25 premises. "Bhilar" is located in ________________.
Answer: Maharashtra

Q3. Which state has organized the country's first transgender one-day athletic meet in which 132 participants from 12 districts participated?
Answer: Kerala

Q4. Internationally renowned sand artist ________________ has won the jury prize gold medal at the 10th Moscow Sand art Championship.
Answer: Sudarsan Pattnaik

Q5. Who has become the first Indian to take pole in the F3 European series, securing the top spot on the starting grid for Race 1 of the second round of the championship in Monza, Italy?
Answer: Jehan Daruvala

Q6. Name the squash player who recently scripted history by becoming the first Indian to clinch the Asian Squash title held in Chennai.
Answer: Joshna Chinappa

Q7. India and Turkey has recently signed an agreement to strengthen co-operation in combating terrorism. What is the Capital of Turkey?
Answer: Ankara

Q8. Name the Chief Minister of one of the Indian state who has been selected for the ‘Transformative Chief Minister Award 2017’ in recognition for his role in advancing the US-India partnership at the state level.
Answer: Chandrababu Naidu

Q9. The Confederation of Indian Industry (CII) has recently announced new office-bearers for the year 2017-18. Who has been appointed as the new President of CII?
Answer: Shobana Kamineni

Q10. Asha Parekh’s autobiography “Asha Parekh: The Hit Girl” was released recently in New Delhi. 'The Hit Girl' has been penned down by __________.
Answer: Khalid Mohamed

Q11. The World Press Freedom Day 2017 is celebrated globally under the theme _______________.
Answer: Critical Minds for Critical Times

Q12. Department of Commerce, Government of India has recently (May 2017) organized the 4th National Standards Conclave in which Indian cities?
Answer: New Delhi

Q13. The National Academy of Television Arts & Sciences (NATAS) has announced the winners of the 44th Annual Daytime Emmy Awards held in California, USA. Which show has won the award for Outstanding Game Show?
Answer: Jeopardy

Q14. Name the past president of Confederation of Indian Industry (CII) who was recently conferred with the Order of Diplomatic Service Merit Sungnye Medal of the Republic of Korea for his services rendered as honorary consul general of South Korea in Kolkata.
Answer: Rajive Kaul

Q15. The Telecom Ministry of India has recently launched a portal for Information sharing on Mobile Towers and EMF Emission Compliances in an event organized at New Delhi. The web portal is named as ____________.
Answer: Tarang Sanchar



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment