Thursday, 8 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for RBI Grade B and NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. The All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) has recently become India's first public hospital to start plaque brachytherapy facility for the treatment of ____________ tumors. 
Answer: Eye

Q2. As per the recent announcement of Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar Ballabgarh town in Faridabad is renamed as ____________.
Answer: Balramgarh

Q3. An android App 'Solar Calculator' for the computation of solar energy potential has been developed by Space Applications Centre (SAC), ISRO, Ahmedabad. Name the current Chairman of ISRO.
Answer: A S Kiran Kumar

Q4. Name the city that has recently become the first Indian city that has won Pierre L’enfant Planning Excellence and Achievement Awards-2017.
Answer: Cairo

Q5. Name the India’s first woman International Olympic Committee member who has made it to two important commissions of the global sports governing body, including the prestigious Olympic channel.
Answer: Bhubaneswar

Q6. India will give how much amount to children of freedom fighters in Bangladesh in the next five years under the new 'Muktijodha scholarship' scheme?
Answer: Rs 35 crore

Q7. Who is the present president of Bangladesh?
Answer: Mohammad Abdul Hamid

Q8. Former Union minister _______________ has been selected by Japan for this year's Spring Imperial Decorations, for his contribution to the strengthening of bilateral ties and promotion of friendship between the two countries.
Answer: Ashwani Kumar

Q9. What is the currency of Japan?
Answer: Yen

Q10. The National Mission for Clean Ganga (NMCG) is observing 'Ganga Cleanliness Pledge Day' on 02nd May 2017 at various places in the river's basin states to spread awareness and ensure public participation in the programme. Uma Bharti is present Union Water Resources Minister; she is present Member of Parliament (MP) from which constituency?
Answer: Jhansi, Uttar Pradesh

Q11. Name the city that has recently become the first city in the world to get its own Microsoft font.
Answer: Dubai

Q12. Union government has recently launched two schemes “One IP- Two Dispensaries” and “Aadhaar based Online Claim Submission” on the occasion of International Labour Day. Who is the present Minister of State (I/C) for Labour and Employment?
Answer: Bandaru Dattatreya

Q13. Union Human Resource Development Minister Prakash Javadekar launched a nationwide campaign to encourage Universities to display portraits of Param Veer Chakra-decorated soldiers. What is the name of this campaign?
Answer: Vidya-Veerta Abhiyan

Q14. Name the first person from the North-Eastern Region who took over as the New Controller General of Accounts (CGA), Department of Expenditure, Ministry of Finance.
Answer: Anthony Lianzuala

Q15. Name the recipient of ‘Transformative Chief Minister award' for 2016.
Answer: Amitabh Kant



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment