Tuesday, 20 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Reserve Bank of India has put restriction on UCO Bank’s lending and branch expansion plans as the state-run lender made net losses for the two successive fiscal amid severe stress on asset quality. UCO bank is headquartered in ___________.
Answer: Kolkata

Q2. What is the Capital of Palestine?
Answer: East Jerusalem

Q3. Govardhan Eco Village, set up by the ISKCON (International Society for Krishna Consciousness) has won a Smart Village award for being a sustainable project instituted by the India Trade Promotion Organisation (ITPO). This village is located in which state?
Answer: Maharashtra

Q4. The Union Home Minister Shri Rajnath Singh has recently inaugurated the second meeting of NPDRR in New Delhi. What does 'RR' stands for in NPDRR?
Answer: Risk Reduction

Q5. Asian Wrestling Championship 2017 was concluded recently in ____________.
Answer: New Delhi

Q6. Prime Minister Narendra Modi launched the ‘Narmada Seva Mission’ for the conservation of the crucial river, which is a lifeline of Madhya Pradesh. The Narmada River originates from _____________.
Answer: Maikal hills

Q7. Former Chief Minister S Ramaswamy died recently after a brief illness. He was former CM of _______________.
Answer: Puducherry

Q8. Which young driver has created history by becoming the first Indian driver to win a GP3 race?
Answer: Arjun Maini

Q9. ___________ is a kind of cyber-attack that involves hackers taking control of a computer system and blocking access to it until a certain amount of money is paid.
Answer: Ransomware

Q10. In a survey conducted during March and April 2017, FICCI predicted India’s gross domestic product (GDP) growth. What does 'CC' mean in FICCI?
Answer: Chambers of Commerce

Q11. Union Cabinet has recently given its approval for signing and ratifying, an agreement between India and Tajikistan on Cooperation and Mutual Assistance in Customs Matters. The currency of Tajikistan is ___________.
Answer: Tajikistani Somoni

Q12. India's first Aquatic Rainbow Technology Park, an ultra-modern exclusive facility for ornamental fish equipped with multi-species hatchery and live feed culture units, will become operational in which Indian city?
Answer: Chennai

Q13. The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has recently given its approval for construction of how many units of India’s indigenous Pressurized Heavy Water Reactors (PHWR)?
Answer: 10

Q14. Which state government has recently hosted the 14th Goods & Services Tax (GST) Council meeting?
Answer: Jammu and Kashmir

Q15. Which state Legislature passed a Bill to appoint Olympics silver medalist P V Sindhu as a Group-1 officer in the government, by amending the State Public Services Act?
Answer: Andhra Pradesh

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment