Saturday, 24 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Name the wildlife and environment cartoonist from India who has recently won WWF International President’s Award 2017 for his efforts to change attitudes towards nature.
Answer: Rohan Chakravarty

Q2. Aerospace Industries of which country has recently signed a major deal worth 630 million US dollar with India to supply advance long-range and missile defense systems.
Answer: Israel

Q3. Indian businessman Mathunny Mathews died aged 81 recently. He was main inspiration behind which Bollywood movie?
Answer: Airlift

Q4. Name the player who has won the final of women's Italian Open, 2017.
Answer: Elina Svitolina

Q5. Who is the current chairman of LIC?
Answer: V K Sharma

Q6. Name the person who has been chosen to head the World Health Organization (WHO).
Answer: Tedros Adhanom Ghebreyesus

Q7. Who was the first Director-General of Switzerland-based World Health Organization (WHO)?
Answer: B. Chisholm

Q8. Union Minister Shri Piyush Goyal has recently launched the mobile app named SEVA in New Delhi which is aimed at increasing the Consumer Connect as well as the Transparency and Accountability in Coal dispatch. What is full form of SEVA?
Answer: Saral Eindhan Vitaran Application

Q9. Which private sector lender has recently entered into a distribution agreement to sell the mutual fund products of HDFC Capital Asset Management Ltd (HDFCAML)?
Answer: Karnataka Bank

Q10. Who is the current Chairman of Bank of Baroda?
Answer: Ravi Venkatesan

Q11. The cabinet chaired by PM of India has recently approved the Setting up of new All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) in which Indian states?
Answer: Assam

Q12. State-owned BSNL has recently started satellite phone service through INMARSAT which will be initially offered to government agencies and later opened for others citizen in phased manner. INMARSAT is abbreviated as ____________________.
Answer: International Maritime Satellite

Q13. Which Indian Organization has recently signed an MoU with Madhya Pradesh government to collaborate on the development of a Happiness Index for measuring the well-being of the people of the state?
Answer: IIT-Kharagpur

Q14. Which Player has recently won the coveted International Cricketer of the Year award at the CEAT Cricket Rating (CCR) International awards 2017?
Answer: Ravichandran Ashwin

Q15. Name the newly appointed Ecuador's president.
Answer: Lenin Moreno

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment