Sunday, 25 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

current-affairs-questions

Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Name the person who has been appointed as the new chairman of Public Accounts Committee (PAC) of the Parliament of India. 
Answer: Mallikarjun Kharge

Q2. Shabana Azmi starrer film ____________ was recently awarded the Special Jury Remi Award at the 50th annual Worldfest-Houston International Film Festival (WHIFF).
Answer: The Black Prince

Q3. As per the UN report, India is expected to achieve how much percent growth the year 2017?
Answer: 7.10

Q4. Minister of Road Transport and Highways has inaugurated two exhibitions namely 'The Highway Saga: Past Present and Future' and SRISHTI exhibition in New Delhi. SRISHTI stands for _____________.
Answer: Safe Road and Inter-State Highways Transforming India

Q5. Name the Minister of State (Independent Charge) for Communications of India.
Answer: Manoj Sinha

Q6. International Labour Day, also known as International Worker's Day or May Day is observed globally on ____________.
Answer: 1st May

Q7. Name the driver who recently won the Russian Grand Prix after a tense final few laps as he was chased down by Ferrari’s Sebastian Vettel.
Answer: Valtteri Bottas

Q8. Aymanam ward in which district has become India’s first digitalised panchayat ward?
Answer: Kerala

Q9. The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) has appointed Syrian refugee and Olympic athlete ____________ as a Goodwill Ambassador.
Answer: Yusra Mardini

Q10. The Real Estate (Regulation and Development) Act, 2017 (RERA) aimed to protect the interests of homebuyers across the country and bring transparency has come into force from _______________.
Answer: 1st May

Q11. India has launched the GSLV-F09 carrying the GSAT-9 or the “South Asia” satellite from Sriharikota, Andhra Pradesh. What is the meaning of "S" in GSLV?
Answer: Satellite

Q12. In order to Strengthen defence ties, India has opened its first private small arms manufacturing plant at- 
Answer: Malanpur, Madhya Pradesh

Q13. The Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) has constituted Technical Committee to lay down Technical Standards for the performance of core services and other services in accordance with Regulation 14 of the IBBI (Information Utilities) Regulations, 2017. The committee will be Chaired by-
Answer: Dr RB Barman

Q14. The Insolvency and Bankruptcy Board of India was established on ______________ in accordance with the provisions of The Insolvency and Bankruptcy Code, 2016.
Answer: 01st October 2016

Q15. Which state government has passed a resolution granting river Narmada the status of a living entity and committed itself to the protection of its legal rights recently?
Answer: Madhya Pradesh


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment