Featured post

All India Seminar on How to Crack IBPS RRB 2017

Thursday, 29 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Dear Readers,



Just a few days are left for NICL AO Examination. It is time to pace up your preparation for NICL AO 2017. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NICL AO Mains 2017.

Q1. Name the current Union Human Resource Development Minister of India. 
Answer: Prakash Javadekar

Q2. The World Press Freedom Day is observed globally on _________
Answer: 3rd May

Q3. On the occasion of World Press Freedom Day, UNESCO has co-organized the World Press Freedom Day's main event and the UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize Ceremony in _________________.
Answer: Jakarta, Indonesia

Q4. Which Indian state has recently become the first state to switch to the January-December financial year from the existing April-March cycle?
Answer: Madhya Pradesh

Q5. The World Press Freedom Day was observed recently by UNESCO. Who is the Director-General of UNESCO?
Answer: Irina Bokova

Q6. Madhya Pradesh has become the first state to switch to the January-December financial year from the existing April-March cycle. India started adopting the April-March financial year from ____________.
Answer: 1867

Q6. The Cabinet Committee on Economic Affairs has given its approval for restructuring the schemes of the Ministry of Food Processing Industries (MoFPI) under new Central Sector Scheme named SAMPADA. What does 'P' stands for in SAMPADA?
Answer: Processing

Q7. The Union Cabinet chaired by ____________ has given its approval for National Steel Policy (NSP) 2017.
Answer: Shri Narendra Modi

Q8. The Indian men’s national football team has made it into the top 100 of the FIFA world football rankings for the first time in 21 years. Who is the President of FIFA?
Answer: Gianni Infantino

Q9. What is the best ever ranking of Indian football team in FIFA world ranking?
Answer: 94th

Q10. The 'Swachh Survekshan 2017' survey results were recently announced by Urban Development Minister M Venkaiah Naidu. Which city is the dirtiest city in India?
Answer: Gonda

Q11. Name the current Union Human Resource Development Minister of India.
Answer: Prakash Javadekar

Q12. The World Press Freedom Day is observed globally on _________
Answer: 3rd May

Q13. On the occasion of World Press Freedom Day, UNESCO has co-organized the World Press Freedom Day's main event and the UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize Ceremony in _________________.
Answer: Jakarta, Indonesia

Q14. Which Indian state has recently become the first state to switch to the January-December financial year from the existing April-March cycle?
Answer: Madhya Pradesh

Q15. The World Press Freedom Day was observed recently by UNESCO. Who is the Director-General of UNESCO?
Answer: Irina Bokova




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment