Monday, 26 June 2017

Test of the Day for NICL AO Mains Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-NICL-AO-Mains-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, NICL AO, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Q1. Name the American singer and song-writer, who has finally accepted his Nobel Prize for literature 2016, more than three months after the awards ceremony.
Yoshinori Ohsumi
Juan Manuel Santos
Bob Dylan
Sveriges Riksbank
Duncan Haldane
Solution:
American singer and song-writer Bob Dylan has finally accepted his Nobel Prize for literature 2016, more than three months after the awards ceremony. The academy, which awards the coveted prize, ended prolonged speculation as to whether the 75-year-old troubadour would use a concert stopover in Stockholm to accept the gold medal and diploma awarded to him. They were handed to Dylan at a "private ceremony in Stockholm, Sweden" attended by 12 academy members and Sara Danius, the academy's permanent secretary.

Q2. Sai Baba of Shirdi, also known as Shirdi Sai Baba, was an Indian spiritual master who was regarded by his devotees as a saint, fakir, and satguru, according to their individual proclivities and beliefs. Shirdi is located at?
Gujarat
Rajasthan
Maharashtra
Haryana
None of the given options is true
Solution:
Shri Saibaba Sansthan Trust, Shirdi, is the Governing and Administrative body of Shri Saibaba's Samadhi Temple and all others temples in this premises, and devoted towards development of Shirdi village at Ahmednagar District in the Indian state of Maharashtra.

Q3. The International Atomic Energy Agency (IAEA) is an international organization that seeks to the IAEA Statute. The IAEA reports to both the United Nations General Assembly and Security Council. The IAEA has it's headquarter in?
New York, USA
Vienna, Austri
Tokyo, Japan
Paris, France
Nairobi, Kenya
Solution:
The IAEA is widely known as the world's "Atoms for Peace" organization within the United Nations family. Set up in 1957 as the world's centre for cooperation in the nuclear field, the Agency works with its Member States and multiple partners worldwide to promote the safe, secure and peaceful use of nuclear technologies. Vienna, Austria is the headquartered of International Atomic Energy Agency (IAEA).

Q4. National Technology Day 2017 celebrated across India on __________ to memorize the anniversary of Shakti; the Pokhran nuclear test.
May 01st
June 05th
May 11th
May 31st
June 21st
Solution:
National Technology Day is celebrated every year on May 11 to commemorate the history of India’s technological innovations and excellence. The day holds significance as India successfully tested nuclear bombs in Pokhran on May 11, 1998.

Q5. FICCI history is closely interwoven with India's struggle for independence, its industrialization, and its emergence as one of the most rapidly growing global economies. What is meaning of "F" in FICCI?
Follower
Federal
Financial
Federation
None of the given options is true
Solution:
Established in 1927, Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) is the largest and oldest apex business organisation in India. Its history is closely interwoven with India's struggle for independence, its industrialization, and its emergence as one of the most rapidly growing global economies.

Directions (6-10): Read the following information carefully and answer the questions which follow. 
There are seven friends named P, Q, R, S, T, U, V from different cities Agra, Noida, Patna, Delhi, Varanasi, Jaipur and Puri. They are wearing shoes of different brands like Nike, Lotto, Lancer, Sparx, Puma, Adidas and Reebok. They like different colours like Orange, Red, Yellow, Blue, Amber, Indigo, and Pink. T is wearing Sparx shoes and likes Indigo colour. The one who is wearing Lancer shoes does not like Blue and Pink colour. U does not wear Reebok and Lotto shoes and likes Blue colour. P does not like pink or yellow colour. S is from Delhi wears Adidas shoes. Q is from Patna and does not wear Nike shoes. V wears either Puma or Lotto shoes. Q does not wear Lotto shoes. The one who likes yellow colourdoes not belong to either Noida or Delhi. Person from Jaipur is like Indigo colour. The one who belongs to Varanasi likes Pink colour and he is wearing Reebok shoes. The person wearing Nike shoes is belong to either Puri or Jaipur. S likes Orange colour . The one who is wearing Lotto shoes likes Amber colour. U does not belong to Puri.

 Q6. U belongs to which of the following city?
Jaipur
Noida
Agra
Either (a) or (b)
Either(b) or (c)
Solution:
 (6-10)

Q7. P likes which of the following colour?
Red
Amber
Indigo
Blue
None of these

Q8. Who among following is wearing Lancer shoes?
U
R
S
Q
None of these

Q9. Who among following belongs to Puri?
P
R
Q
V
None of these

Q10. Which among the following combination is correct?
R- Pink- Varanasi
U- Yellow- Lancer
P- Indigo- Jaipur
V- Delhi- Lotto
None of these

Q11. A fruit seller sells 3/5th part of fruit at a profit of 10% and remaining at a loss of 5%. If the total profit is Rs. 1500 then what is the total cost price of fruit?
Rs. 37500
Rs. 37000
Rs. 36500
Rs. 36000
None of these
Solution:

Q12. A container contains 40 litres of milk. From this container 4 litres of milk was taken out and replaced by water. This process was repeated further two times. How much milk is now contained by the container?
26.34 litres
27.36 litres
28 litres
29.16 litres
None of these
Solution:

Q13. A student walks from his house at 5 kmph and reaches his school 10 minutes late. If his speed had been 6 kmph he would have reached 15 minutes early. The distance of his school from his house is :
2.5 km
12.5 km
5.5 km
3.6 km
None of these
Solution:

Q14.Two trains one 160 m and the other 140 m long are running in opposite directions on parallel track, the first at 77 km an hour and the other at 67 km an hour. How long will they take to cross each other?
7 seconds
7.5 seconds
6 seconds
10 seconds
None of these
Solution:

Q15. An airplane flies along the four sides of a square field at speeds of 200, 400, 600 and 800 km/hr. The average speed of the plane in the flight around the field in km/hr is:
384
400
500
284
None of these
Solution:

Directions (16-20): In each of the following questions, there are four sentences or parts of sentences that from a paragraph. Identify the sentence(s) or part(s) of sentence(s) that is/are correct in terms of grammar and usage (including spelling, punctuation and logical consistency). Then, choose the most appropriate option. 

Q16. A. Its one thing to win power, another to wield it. 
B. Two disspirited leaders met in Delhi this week. 
C. President Obama was chastened by dramatic electoral losses in the US Congress and Prime Minister Manmohan Singh disheartened by never ending corruption scandals. 
D. Both seemed to have forgot the fundamentals of what created their respective democracies.
A and B
C and D
A and C
B and D
None of the above
Solution:
Answer Option B. C and D. There are no errors in C and D. The past participle of forget is both forgot and forgotten. Hence D is correct. A is wrong because of its – we require it’s. B has a spelling error ‘dispirited’ is the correct spelling – single ‘s’.

Q17. A. Just like America's founding fathers were obsessed with liberty, 
B. so were Indias founders deeply attached to dharma-so much so that they placed 
C. the dharma-chakra in the middle of Indian flag. 
D. The Congress party still does not realize how much it has diminished by the relentless series of corruption scandals.
All are correct
All are incorrect
A and D
B and C
None of the above
Solution:
Answer Option B. All are incorrect. A is incorrect in Just like – it should be “just as America’s…”. B is incorrect as “India’s needs an apostrophe. C is incorrect as it should read “in the middle of the India Flag”. D is incorrect as it should read: “… how much it is diminished by…”

Q18. A. Her words had the desired effect. 
B. and when he had reached her place, he stopped for longer than he had intended to. 
C. Throughout the drive to her home, 
D. he had kept thinking about how much he would miss her.
All are correct
All are incorrect
A and D
B and C
None of the above
Solution:
Answer Option A. All are correct.

Q19. A. Couldn't make it to Arnab's show tonight. Nor to Rahul's (Headlines Today). 
B. The topic on both were the same - it's the big story about Raakhi Sawant's 
C. show timing getting changed to a later slot. 
D. But hopefully kids won't be awake to watch this rubbish. So... it's all good.
All are correct
All are incorrect
A, C and D
A, B and C
None of the above
Solution:
Answer Option C. A, C and D are correct. In B, the verb should be ‘was’ as the subject is ‘the topic’.

Q20. A. Liquid Comics, an entertainment company found by three Indians 
B. have announced the digital iPad release of "Untouchable", 
C. a graphic novel with a supernatural horror twist 
D. exploring various themes of racial prejudice during the British Raj.
A and B
C and D
A and C
B and D
None of the above
Solution:
Answer Option B. C and D. A is erroneous in ‘found by’ instead of ‘founded by’. B has the incorrect plural verb ‘have’ for the singular subject company.

                                       


You may also like to read:




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment