Wednesday, 28 June 2017

Test of the Day for NICL AO Mains Exam 2017

Dear Readers,

Test-of-the-Day-for-NICL-AO-Mains-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena PGDBF, NICL AO, etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.


00:00:00

Q1. The New Development Bank (NDB) aims to mobilize resources for development projects in BRICS, emerging economies and developing countries. Where is the headquartered of NDB?
Durban, South Africa
Brasilia, Brazil
Moscow, Russia
Shanghai, China
New Delhi, India
Solution:
Shanghai, China is the headquartered of New Development Bank (NDB).

Q2. With an initial funding of $912.7 million, International Development Association (IDA) was launched on-
24th September 1960
17th December 1920
22nd November 1959
23rd May 1919
15th October 1945
Solution:
With an initial funding of $912.7 million, IDA was launched on September 24, 1960 with 15 signatory countries - Australia, Canada, China, Germany, India, Italy, Malaysia, Norway, Pakistan, Sudan, Sweden, Thailand, United Kingdom, United States, and Vietnam.

Q3. NIBM was established in ____________________ by the Reserve Bank of India, in consultation with the Government of India, as an autonomous apex institution for research, training, education and consultancy in bank management.
1982
1949
1921
1934
1969
Solution:
National Institute of Bank Management (NIBM) was established in 1969 by the Reserve Bank of India, in consultation with the Government of India, as an autonomous apex institution for research, training, education and consultancy in bank management.

Q4. What is the amount that has allocated for infrastructure development in 2017-18?
Rs.1,05,340 crores
Rs.9,96,130 crores
Rs.7,10,118 crores
Rs.4,96,170 crores
Rs.3,96,135 crores
Solution:
The Union Minister for Finance and Corporate Affairs, Shri Arun Jaitley while presenting the General Budget 2017-18 in Parliament has informed that the total allocation for infrastructure development in 2017-18 stands at Rs. 3,96,135 crores. In the road sector, the Budget allocation has been stepped up for Highways from Rs. 57,976 crores in BE 2016-17 to Rs. 64,900 crores in 2017-18. Further, 2,000 kms of coastal connectivity roads have been identified for construction and development to facilitate better connectivity with ports and remote villages.

Q5. The total resources which is being transferred to the States and the Union Territories with Legislatures in 2017-18 is?
Rs. 8.27 lakh crores
Rs. 1.23 lakh crores
Rs. 5.70 lakh crores
Rs. 4.11 lakh crores
Rs. 6.23 lakh crores
Solution:
The total resources being transferred to the States and the Union Territories with Legislatures is Rs. 4.11 lakh crores in 2017-18, as against Rs.3.60 lakh crores in 2016-17.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below. 
 Ten persons are sitting in twelve seats in two parallel rows containing five people each, in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row 1, A, B, C, D and E are seated and all of them are facing south, and in row 2, P,Q, R, S and T are sitting and all of them are facing north. One seat is vacant in each row. Therefore, in the given seating arrangement each member seated in a row faces another member of the other row. All of them like a different colour i.e. Red, blue, yellow, green, white, black, cream, pink, brown and violet.

 A sits second to left of person who likes red colour, the one seat which is on the extreme end is adjacent to either A or the person who likes red colour. T sits one of the extreme ends of the row. There are three persons sits between T and S, who likes blue colour. Immediate neighbor of T faces B. One of immediate neighbor of B faces R, who likes yellow colour. There are no vacant seats adjacent to R. C likes green colour and sits second to left of vacant seat. One of immediate neighbor of R is Q and he likes white colour. One of immediate neighbor of Q faces D and he likes black colour. The one who likes cream colour sits immediate left of the person who likes pink colour. The one who likes brown colour sits third to left of person who likes violet colour.

Q6. Who among following sits on the extreme end of the row?
E,Q
B,P
B,S
D,P
D,S
Solution:
(6-10)

Q7. Who among following likes violet colour?
P
R
Q
T
S

Q8.Who among following sits second to left of T?
S
P
R
Q
None of these

Q9. Who among following sits opposite to C?
P
Q
R
S
T

Q10.Who among following likes cream colour?
A
B
C
D
E

Directions (11-15): What will come in place of the question mark (?) in the following questions? 

Q11. (3325÷25)×(152÷16)= ?
1269.4
1264.9
1265.3
1263.5
None of these
Solution:

Q12.
14
(196)2
–14
144
None of the above
Solution:

Q13.
15
13
11/15
12
None of these
Solution:

Q14. -15-27-88-63+266-193+255= ?
55
74
135
59
None of these
Solution:
? = – 15 – 27 – 88 – 63 + 266 – 193 + 255 =135

Q15. (2525×0.25÷5)×7= ?
889.43
883.75
886.45
881.75
None of these
Solution:

Directions (16-20): In each of the following sentences, five options are given. You are required to identify the best way of writing the sentence in the context of the correct usage of standard written English. While doing so, you have to ensure that the message being conveyed remains the same in all the cases. Option A repeats the given sentence as it is. If the given sentence is correct, then choose option A as correct. 

 Q16. The process by which the community influences the actions of its members is known as social control.
The process by which the community influences the actions of their members is known as social control.
The process by which the community influences the actions of its members is known as social control.
The process by which the community goes about influencing the actions of its members is known as social control.
The process by which community influence the actions of his members is known as social control.
The process by which the community influences the actions of its members could be known by social control.
Solution:
B. This question tests the agreement between subject and verb and pronoun and antecedent are both involved. Community (singular) needs a singular verb, influences. Also, the pronoun which refers to community should be singular (its). Choice B is best.

Q17. To be sure, there would be scarcely no time left over for other things if school children would have been expected to have considered all sides of every matter on which they had opinions.
There would be scarcely no time left over for other things if working people would have been expected to have considered all sides of every matter on which they had opinions.
To be sure, there would be scarcely any time left for other things if working people should be expected to have considered all sides of every matter on which they had opinions.
To be sure, there would be scarcely any time left over for other things if school children were expected to consider all sides of every matter on which they had opinions.
To be sure, there would be scarcely no time left over for other things if school children will be expected to have been considering all sides of every matter on which they had opinions.
Sure enough, scarcely there would be any time left for other things if school children were expected to consider all sides of the matters on which they had opinions.
Solution:
Option C is the correct answer as it is the best way of expressing the idea. All the other options are awkward. Scarcely is already negative so word ‘no’ will not be used in the same line.

Q18. Depending on skillful suggestion, argument is seldom used in advertising.
Depending on skillful suggestion, argument is seldom used in advertising.
Argument is seldom used by advertisers, who depend on skillful suggestion instead.
Skillful suggestion is depended on by advertisers instead of argumentation.
Suggestion, which is skillful, is used in place of argumentation by advertisers.
Suggesting skillfully is what advertisers do apart from argumentation.
Solution:
Option B is the best way of phrasing the answer. The original sentence contains a dangling participle depending. The other choices changes the emphasis presented by the author.

Q19. When this war is over, no kingdom will either be isolated in war or peace.
When this war is over, no kingdom will either be isolated in war or peace.
When this war is over, no kingdom will be either isolated in war or peace.
When this war is over, no kingdom will either be isolated in war or be isolated in peace.
When this war is over, no kingdom will be isolated either in war or peace.
When this war is over, no kingdom will be isolated either in war nor peace
Solution:
D. Either should precede the two choices offered. This sentence is the case of incorrect usage of Correlative conjunctions.

Q20. The twelve-hour work day not only has been reduced to one of ten hours but also, in some lines of work, to below eight hours.
The twelve-hour work day not only has been reduced to one of ten hours but also, in some lines of work, to below eight hours.
Not only has the twelve-hour work day been reduced to one of ten hours but also, in some lines of work, to below eight hours.
The twelve-hour work day has not only been reduced to one of ten hours but also, in some lines of work, to below eight hours.
The twelve-hour work day has been reduced not only to one of ten hours but also, in some lines of work, to below eight hours.
The twelve-hour working day has not only been reduced to ten hours but also, in some cases, to less than eight hours.
Solution:
D. Since the words ‘but also’ precede a phrase, the words “not only” should precede the previous phrase. This sentence is the case of incorrect usage of Correlative conjunctions.

                                       

You may also like to read:




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment