Sunday, 2 July 2017

Current Affairs for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Banking on the Government's drive to promote cash-less economy, which of the following cashback portal has tied up with YES Bank to launch card-linked offers as part of its loyalty programme for both offline and online shoppers?
Answer: Cashkaro.com

Q2. India's first International Financial Services Centre (IFSC) at GIFT City entered into an agreement with Gujarat National Law University (GNLU) to collaborate on efforts for Skill Development in the field of International Financial Services & Regulations. GIFT stands for-
Answer: Gujarat International Finance-Tec

Q3. Which bank has become the first lender to classify Videocon Industries as a 'bad loan’?
Answer: Dena Bank

Q4. India and Russia has recently agreed to work closely in various sectors, including security, nuclear energy, and disaster management. Who is the Deputy Prime Minister of Russia?
Answer: Dimitry Rogozin

Q5. Microblogging platform Twitter has elevated ___________ as its Country Director for India.
Answer: Taranjeet Singh

Q6. Name the company that has recently became the first US Company to top the $800 billion mark in market capitalization slightly more than two years after it crossed the $700 billion thresholds.
Answer: Apple Inc.

Q7. Name the Retd. Justice of India who was recently elected as the head of International Federation of Association Football governance committee at the 67th Congress in Bahrain.
Answer: Mukul Mudgal

Q8. Union Minister of Road Transport and Highways Nitin Gadkari launched the National Highways Authority of India (NHAI) Masala Bond at _______________.
Answer: London Stock Exchange, UK

Q9. In 2017, United Nations International Day of Vesak will be hosted by Sri Lanka under the theme-
Answer: Buddhist Teachings for Social Justice and Sustainable World Peace

Q10. Which city has been named as the world’s most affordable tech city in the new Savills Tech Cities Index 2017?
Answer: Bengaluru

Q10. Name the present Chairman of LIC.
Answer: V K Sharma

Q11. Name the software giant that has recently announced the new "Solve for India" initiative, especially for tier-2 cities with an aim to support entrepreneurs and developers of the country.
Answer: Google

Q12. Name the player who has recently won a record-extending 10th Barcelona Open title by defeating Dominic Thiem of Austria.
Answer: Rafael Nadal

Q13. India's top cueist Pankaj Advani has recently lost to China's Lv Haotian in the summit clash of Asian Snooker Championship. The championship was held in __________.
Answer: Doha, Qatar

Q14. Name the state that has recently got its first automatic weather station at Dongargaon in Vidarbha region that would help farmers to plan and manage the sowing process better.
Answer: Maharashtra

Q15. The daughter of legendary Sitar Maestro (late) Ustad Vilayat Ali Khan, Begum Yaman K. Khan has passed away recently. She was famous ______________.
Answer: Sufi Singer




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment