Monday, 3 July 2017

Current Affairs for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. The 29th edition of Co-ordinated Patrol (CORPAT) between India and which country commenced in Port Blair, recently.
Answer: Indonesia

Q2. The Securities and Exchange Board of India was established on ____________ in accordance with the provisions of the Securities and Exchange Board of India Act, 1992.
Answer: 12 April 1992

Q3. Who is the present chairperson of Technology Development Board that comes under Ministry of Science and Technology of India?
Answer: Prof. Ashutosh Sharma

Q4. Prime Minister Narendra Modi has recently launched the integrated case management system of the Supreme Court in the presence of the Chief Justice of India. Who is the present Chief Justice of India?
Answer: Jagdish Singh Khehar

Q5. Name the person who has bagged Best Director and Best Actress awards at New York Indian Film Festival (NYIFF), recently.
Answer: Konkona Sen Sharma

Q6. Which Ships has recently been decommissioned by the Indian Navy after being in service for over 30 years?
Answer: INS Karwar and INS Kakinada

Q7. The Indian Railways has recently decided to float global tenders worth over Rs 100 crore for acquiring EoTT equipment to run 1,000 trains without guards. What does 'TT' stand for in EoTT?
Answer: Train Telemetry

Q8. The government has named Road Transport and Highways Secretary ____________ as its new defence secretary in a top-level bureaucratic reshuffle.
Answer: Sanjay Mitra

Q9. In a promising step for Indian basketball, the national Basketball Association (NBA) inaugurated its first ever academy in which city?
Answer: Greater Noida

Q10. Eminent personality Arjun Tulshiram Pawar passed away after prolonged illness. He was famous __________.
Answer: Politician

Q10. Name the present Chairman of LIC.
Answer: V K Sharma

Q11. The Election Commission of India has added feather to its cap with the launch of National Contact Centre with a toll-free No. Who is the current Chief Election Commissioner of India?
Answer: Nasim Zaidi

Q12. Name the state that has become first state to introduce a logo for identifying vehicles driven by persons with hearing impairment.
Answer: Telangana

Q13. Which state will host biggest ever International Yoga Day event on the 21st of June?
Answer: Gujarat

Q14. Name the current joint secretary in the Prime Minister’s Office who has been appointed as the next ambassador to France.
Answer: Vinay Mohan Kwatra

Q15. Name the famous actor who has been appointed by the World Health Organization as its Goodwill Ambassador for Hepatitis in South-East Asia Region to spread awareness about the disease.
Answer: Amitabh Bachchan



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment