Featured post

All India Seminar on How to Crack IBPS RRB 2017

Tuesday, 4 July 2017

Current Affairs for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. The government of India has recently set up a high-level task force to compute timely data on employment in the country, a move that will go a long way to help government frame policies and take steps that can create jobs in the country. The task force has been created under the chairmanship of _____________.
Answer: Arvind Panagariya

Q2. Markets regulator Stock Exchange board of India (SEBI) allowed investors to buy mutual fund schemes for up to _____________ through digital wallets.
Answer: Rs 50,000

Q3. India achieved a major technological breakthrough by successfully carrying out nuclear tests at Pokhran, Rajasthan. Technology Development Board, Ministry of Science and Technology has celebrated National Technology Day on _____________.
Answer: 11th May

Q4. Lake Baikal, the world’s oldest and deepest freshwater lake is situated in which country?
Answer: Russia

Q5. Who is the present Chairman of Dena Bank?
Answer: Ashwani Kumar

Q6. Bahrain is the capital city of _______________.
Answer: Manama

Q7. LIC Housing Finance launched a new product named ___________ which will offer loans for construction, purchase of the house or flat and repairs or renovation to the existing properties.
Answer: Griha Siddhi

Q8. The chief of which Bank has become the first Indian woman to be conferred with the prestigious Woodrow Wilson Award for Global Corporate Citizenship?
Answer: ICICI Bank

Q9. Name the player who was recently named as an Honorary Life Member of the Marylebone Cricket Club (MCC), London.
Answer: Buddhist Teachings for Social Justice and Sustainable World Peace
Answer: VVS Laxman

Q10. Name the present Chairman of LIC.
Answer: V K Sharma

Q11. Name the chief one of the famous Indian bank who has become the first Indian woman to be conferred with the prestigious Woodrow Wilson Award for Global Corporate Citizenship.
Answer: Chanda Kochhar

Q12. India has recently decided to replace the Maitri research station with a new one in the next three to four years. This Research station is located in _____________.
Answer: Antarctica

Q13. Shri Radha Mohan Singh, Union Minister for Agriculture and Farmers Welfare has recently launched an online interface at Krishi Bhawan in New Delhi. What is the name of this online interface?
Answer: e-Krishi Samvad

Q14. Name the Light combat aircraft that has successfully demonstrated an Air-to-Air Beyond Visual Range (BVR) missile firing capability by releasing Derby Air-to-Air BVR missile in RADAR guided mode in Odisha.
Answer: Tejas

Q15. Which state/states has been exempted by the government from mandatory quoting of Aadhaar to obtain PAN cards and file tax returns?
Answer: Jammu and Kashmir, Assam and Meghalaya



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment