Thursday, 6 July 2017

Current Affairs for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Reserve Bank of India has put restriction on UCO Bank’s lending and branch expansion plans as the state-run lender made net losses for the two successive fiscal amid severe stress on asset quality. UCO bank is headquartered in ___________.
Answer: Kolkata

Q2. What is the Capital of Palestine?
Answer: East Jerusalem

Q3. Govardhan Eco Village, set up by the ISKCON (International Society for Krishna Consciousness) has won a Smart Village award for being a sustainable project instituted by the India Trade Promotion Organisation (ITPO). This village is located in which state?
Answer: Maharashtra

Q4. The Union Home Minister Shri Rajnath Singh has recently inaugurated the second meeting of NPDRR in New Delhi. What does 'RR' stands for in NPDRR?
Answer: Risk Reduction

Q5. Asian Wrestling Championship 2017 was concluded recently in ____________.
Answer: New Delhi

Q6. State-owned telecom operator BSNL has inked a clutch of agreements with Facebook and MobiKwik to popularize the internet and its value added services among customers. Founder and CEO of Mobikwik is ________________.
Answer: Bipin Preet Singh

Q7. India has jumped 16 places in the revised United Nations World Tourism Organization (UNWTO) rankings to settle at 24th for 2015. Headquarter of UN World Tourism Organization is in ________________.
Answer: Madrid, Spain

Q8. According to a survey, the report of which was released by railway minister Suresh Prabhu, which station is cleanliest among the 75 busiest stations in the country?
Answer: Visakhapatnam

Q9. Turbo Megha Airways has become the first private airline to get a licence to fly under UDAN, the government scheme for subsidized regional flights. It is ______________ based Airline Company.
Answer: Hyderabad

Q10. Who is the current Secretary-General of the United Nations World Tourism Organization (UNWTO)?
Answer: Taleb Rifai

Q11. In Cricket, Mumbai Indians lifted the 10th Indian Premier League trophy for the third time. Who was the highest run Scorer in the tournament?
Answer: David Warner

Q12. Scientists at NASA have recently discovered a new bacteria found only on the International Space Station (ISS). The bacteria has been named after the name of which eminent Indian Scientist?
Answer: A.P.J. Abdul Kalam

Q13. Who was/were recently conferred the Banga Samman, West Bengal's highest civilian award, by Chief Minister Mamata Banerjee?
Answer: Soumitra Chatterjee and Y.C. Deveshwar

Q14. Name the Indian boy who has recently won the world’s largest pre-college science competition, The Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) in the US in the environmental engineering category.
Answer: Prashant Ranganathan

Q15. Who was Purple Cap winner in the 10th edition of IPL 2017 and he was from which team?
Answer: Bhuvneshwar Kumar, Sun Risers Hyderabad



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment