Friday, 7 July 2017

Current Affairs for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. World No Tobacco Day is observed around the world every year on _______________.
Answer: 31 May

Q2. The Minister of Defence and National Security of Fiji, Ratu Inoke Kubuabola signed an MoU with the Minister of Defence, Finance and Corporate Affairs, Shri Arun Jaitley, recently. What is the capital of Fiji?
Answer: Suva

Q3. According to India Development Report released by World Bank on the female participation in the workforce, what is the ranking of India in that Report?
Answer: 120th

Q4. Barcelona striker Lionel Messi won the European Golden Shoe for a record equaling fourth time having scored 37 goals in the Spanish league. He drew level with _________________.
Answer: Cristiano Ronaldo

Q5. Name the Indian Union Minister who has been chosen for WHO Director-General Special Recognition Awards for accelerating India’s tobacco control initiatives and taking bold measures to protect people against hazards of tobacco use.
Answer: Jagat Prakash Nadda

Q6. India has signed a loan agreement of 36 million dollars with the World Bank for Public Financial Management Capacity Building Program of which Indian states?
Answer: Himachal Pradesh

Q7. The Prime Minister Narendra Modi has signed seven agreements with Spain to strengthen bilateral cooperation to fight against terrorism after the visit from Germany. Who is the current Prime Minister of Spain?
Answer: Mariano Rajoy

Q8. World Milk Day is observed around the globe on ___________.
Answer: 1 June

Q9. India's Gross Domestic Product (GDP) grew at what percent during the January-March quarter of 2017, according to government data?
Answer: 6.1%

Q10. To attract more passengers to buy online train tickets, Indian Railways has introduced a new service called ___________________.
Answer: Buy Now, Pay Later

Q11. India and Russia have signed Saint Petersburg Declaration as a roadmap to enhance cooperation after the annual bilateral summit. This was the _______ edition of the Summit.
Answer: 18th

Q12. The Telangana Government has launched a digital wallet named _____________, which doesn’t charge transaction fee from consumers.
Answer: T-Wallet

Q13. The 29th state of India Telangana was formed on __________.
Answer: 2 June 2014

Q14. Japan recently launched a satellite to help build a high-precision geolocation system that will complement the US-operated GPS. A 'H-IIA' rocket blasted off from _________________.
Answer: Tanegashima Space Center

Q15. NAAC has received Asia Pacific Quality Network Award 2017 for International Co-operation in Quality Assurance. What does 'AA' stands for in NAAC?
Answer: Assessment Accreditation




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment