Featured post

All India Seminar on How to Crack IBPS RRB 2017

Thursday, 13 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. The Union Cabinet recently gave its nod for Securities and Exchange Board of India (SEBI) to enter into two separate memoranda of understanding (MoU) with securities market regulators of the European Union and ______________.
Answer: Iran

Q2. The process for electing the 15th President of India will begin with the Election Commission issuing the notification for the polls. Who was the first female President of India?
Answer: Pratibha Patil

Q3. The Centre has recently approved the modifications to the Prevention of Cruelty to Animals Bill 2017 to pave way for organizing ‘Kambala’. Kambala is the traditional slush track buffalo race in ____________.
Answer: Karnataka

Q4. World Oceans Day is a global day of ocean celebration and collaboration for a better future. It is observed globally on ___________.
Answer: 8th June

Q5. The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the proposed Memorandum of Understanding (MoU) between Export-Import Bank of India (EXIM Bank) and Export-Import Bank of Korea (KEXIM). Who is the Current MD of EXIM Bank of India?
Answer: David Rasquinha

Q6. Wedding ceremonies in which state are all set to become ‘green’, with the state government coming out with a green protocol to make auspicious occasions more nature-friendly?
Answer: Kerala

Q7. Name the Indian tennis ace who along with Canadian partner Gabriela Dabrowski won the French Open mixed doubles title in Paris, France.
Answer: Rohan Bopanna

Q8. Which state Government has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the Union Civil Aviation Ministry for the implementation of the UDAAN scheme in the state?
Answer: Tamil Nadu

Q9. The second National Health Editors’ Conference on Yoga has begun recently in __________.
Answer: New Delhi

Q10. India signed the OECD (Organization for Economic Co-operation and Development) multilateral convention that aims to check cross-border tax evasion by multinational companies. OECD is headquartered in ________________.
Answer: Paris, France

Q11. Name the first player from Sri Lanka who has been recently inducted into the Hall of Fame by ICC.
Answer: Muttiah Muralidaran

Q12. The State Bank of India, country’s largest lender cut the interest rate on home loans above Rs 75 lakh by 10 basis points (bps) to 8.60 percent. For salaried women borrowers, the loans will be offered at _____________.
Answer: 8.55 percent

Q13. The International Olympic Committee has approved new events for the 2020 Tokyo Games, including a number of mixed gender competitions. International Olympic Committee headquarters in _______________.
Answer: Switzerland

Q14. Minister of Railways Shri Suresh Prabhakar Prabhu inaugurated Indian Railways' 1st HR Round Table Conference recently in ______________.
Answer: New Delhi

Q15. The government of India has set up how many sectoral groups to ensure the smooth rollout of the Goods and Services Tax?
Answer: 18



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment