Friday, 14 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Shri C K Mishra, Secretary (Health and Family Welfare) inaugurated the ‘Vatsalya – Maatri Amrit Kosh’, a National Human Milk Bank and Lactation Counseling Centre at the Lady Hardinge Medical College (LHMC) in _____________.
Answer: New Delhi

Q2. Prime Minister Narendra Modi was recently in Kazakhstan to attend the summit of the Shanghai Cooperation Organization (SCO). The Capital of Kazakhstan is ____________.
Answer: Astana

Q3. The Headquarter of Export–Import Bank of Korea (KEXIM) is in ___________.
Answer: Seoul

Q4. World Oceans Day is a global day of ocean celebration and collaboration for a better future. The overall theme for World Oceans Day 2017 is ______________.
Answer: Our Oceans, Our Future

Q5. The Securities and Exchange Board of India (SEBI) was recently in News. SEBI was established in ________________.
Answer: 1992

Q6. Name the Indian American Astronaut whon has become the first Indian American after Kalpana Chawla to be chosen by NASA for one of its missions at NASA’s Johnson Space Center in Houston.
Answer: Raja Chari

Q7. Name the initiative that Health Ministry has recently launched to promote skill development in the health sector.
Answer: Skill for Life, Save a Life

Q8. Name the Indian player who is the sole sportsperson from the country to feature in the world’s 100 highest paid athletes in the latest Forbes list.
Answer: Virat Kohli

Q9. In the world’s 100 highest paid athletes in the latest Forbes list name the only female athlete to make the cut this year.
Answer: Serena Williams

Q10. Lakshmi Vilas Bank (LVB) has recently appointed B K Manjunath as a part-time chairman for three years. The Corporate office of LVB is in ______________.
Answer: Chennai

Q11. Which country/countries has/have become full members of the Shanghai Cooperation Organization (SCO)?
Answer: India and Pakistan

Q12. 2017 Shanghai Cooperation Organization (SCO) summit was based on the theme _______________.
Answer: Future Energy

Q13. Which bank has inked pact with the state-owned general insurer The New India Assurance Company Ltd to sell policies through its branches?
Answer: Canara Bank

Q14. Which Tech-Giant has signed an agreement to acquire Israel startup Hexadite for protection against cyber-attacks?
Answer: Microsoft

Q15. Mehrunnisa Dalwai passed away recently at the age of 87. She was famous ______________.
Answer: Social Activist and Author




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment