Sunday, 23 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Which Police has recently launched patrolling on bicycle to improve policing in congested localities in the city?
Answer: Delhi Police

Q2. Who is the current President of AIIB?
Answer: Jin Liqun

Q3. The government has set up a GST facilitation cell in Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) to facilitate the rollout of Goods and Services Tax. The cell is headed by _______________.
Answer: Sudhansu Sekhar Das

Q4. Under which Ministry of government of India Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) comes?
Answer: Ministry Of Commerce & Industry

Q5. Name the badminton player who has recently lifted the Indonesia Open Super Series badminton title.
Answer: Kidambi Srikanth

Q6. Name the person to which the government has roped in to promote Goods and Services Tax (GST).
Answer: Amitabh Bachchan

Q7. India has recently won six medals in the Wushu competition of the first ever BRICS Games. The game was concluded recently in _____________.
Answer: China

Q8. The President of Afghanistan has recently inaugurated the first Afghanistan-India air corridor at the Kabul International Airport. Who is the present President of Afghanistan?
Answer: Ashraf Ghani

Q9. Indian Mars Orbiter Mission (MOM) also called Mangalyaan has recently completed 1000 Earth days in its orbit. Which vehicle had launched Mars Orbiter Mission Spacecraft?
Answer: PSLV-C25

Q10. The World Refugee Day is observed across the world on _______________.
Answer: 20 June

Q11. What is the theme for the International Day of Yoga 2017 celebration?
Answer: Yoga for Health

Q12. Name the Justice who has been nominated by India as its candidate for another nine-year term as judge of the International Court of Justice (ICJ), the principal judicial organ of the UN.
Answer: Dalveer Bhandari

Q13. The International Court of Justice (ICJ) headquarters in ______________.
Answer: The Hague, Netherlands

Q14. Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute has been selected as the first recipient of the Prime Minister’s Award for outstanding contribution to promotion and development of Yoga. The Institute is located in ______________.
Answer: Pune

Q15. With which country India has signed a historical agreement to promote Cooperation in the Field of Archives?
Answer: Portugal



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment