Wednesday, 19 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Furthering the agenda for cooperative federalism, NITI Aayog has launched SATH, a program providing with the State Governments. SATH stands for-
Answer: Sustainable Action for Transforming Human Capital

Q2. Who has won the record 10th French men's Open title 2017?
Answer: Rafael Nadal

Q3. Who is the Vice-Chairman of NITI Aayog?
Answer: Arvind Panagariya

Q4. The European Union is a unique economic and political union between _________ countries that together cover much of the continent.
Answer: 28 European

Q5. Who is the present Prime Minister of France?
Answer: Edouard Philippe

Q6. Which Indian Celebrity/Celebrities have made entry to the recently released Forbes World's Highest-Paid Celebrities List 2017?
Answer: Shahrukh Khan, Akshay Kumar and Salman Khan

Q7. Legendary Telugu poet and writer C Narayana Reddy passed away. He was 85. He was honoured with Padma Bhushan in which year by the Government of India?
Answer: 1992

Q8. A model of water conservation adopted successfully by the authorities in Nalanda district of Bihar, has been selected for the national award for excellence in __________________.
Answer: Mahatma Gandhi national rural employment guarantee program (MGNREGP)

Q9. Axis Bank was recently in News. Who is the current CEO of the Bank?
Answer: Shikha Sharma

Q10. The RBI has recently issued the new note of Rs500. What is the Dimension of Rs 500 Note?
Answer: 66mm x 150mm

Q11. Second Bi-monthly Monetary Policy Statement, 2017-18 was released recently. The Monetary Policy Committee (MPC) decided to keep the policy repo rate under the liquidity adjustment facility (LAF) ____________.
Answer: unchanged at 6.25%

Q12. The University Grants Commission (UGC) and All India Council of Technical Education (AICTE) will soon be a thing of the past the Centre is planning to replace the two education regulators with a new Higher Education Regulator called HEERA. HEERA stands for ________________.
Answer: Higher Education Empowerment Regulation Agency

Q13. Goods and Services Tax (GST) Council recently cleared the pending rules for the rollout of the new indirect tax regime from Jul 1. The readymade garments will attract GST at ____________.
Answer: 12%

Q14. Vijaya Bank is going to develop as many as 100 digital villages in various states of the country. The bank is headquartered at _____________.
Answer: Bengaluru

Q15. NAAC has received Asia Pacific Quality Network Award 2017 for International Co-operation in Quality Assurance. What does 'AA' stands for in NAAC?
Answer: Assessment Accreditation



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment