Monday, 24 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Ahead of the third UN International Day of Yoga, which country will organize second biggest yoga day celebration in the world after India?
Answer: China

Q2. The Board of Governors of the AIIB announced that the Bank’s third Annual Meeting of the Board of Governors will be held in ____________ in June 2018.
Answer: Mumbai

Q3. The Reserve Bank of India has recently initiated prompt corrective action (PCA) on Bank of Maharashtra placing a restriction on the banking activities. Who is the Managing Director & CEO of Bank of Maharashtra?
Answer: R. P. Marathe

Q4. Which place in India is the most expensive prime office market and the ninth most expensive office market in the world, according to the bi-annual Global Prime Office Occupancy Costs survey of US-based CBRE?
Answer: Connaught Place

Q5. Actor Sam Beazley has passed away recently. He worked in which famous movie?
Answer: Harry Potter

Q6. Name the iconic place in India that has acquired an 'image trademark', making it the first building in the country to get intellectual property rights protection for its architectural design.
Answer: Taj Mahal Palace hotel, Mumbai

Q7. Shri Piyush Goyal, Minister of State (IC) for Power, Coal, New and Renewable Energy and Mines has recently launched the ECBC 2017 that prescribes the energy performance standards for new commercial buildings to be constructed across India. What does 'BC' stands for in ECBC?
Answer: Building Code

Q8. India has become the __________ country to ratify the United Nations International Convention on Road Transports, TIR.
Answer: 71st

Q9. International Convention on Road Transports, TIR is managed and developed by IRU - the world road transport organization. IRU is headquartered in __________________.
Answer: Geneva, Switzerland

Q10. Against which company IDBI Bank has started insolvency resolution process following a directive from the Reserve Bank of India (RBI)?
Answer: Lanco Infratech Ltd.

Q11. Name the 19-year-old education activist who has been appointed as the newest and youngest Goodwill Ambassador of the United Nations Children's Fund (UNICEF).
Answer: Muzoon Almellehan

Q12. Which Messenger app has in partnership with YES Bank to do free and instant bank-to-bank transfers?
Answer: Hike Messenger

Q13. With which bank Meghalaya government has signed two MoUs as a part of an initiative towards migrating government transactions to digital mode?
Answer: State Bank of India

Q14. Which state Government has recently announced free education for girls in government schools and colleges from Nursery to Ph.D?
Answer: Punjab

Q15. Saudi Arabia's King Salman has appointed his son, Mohammed bin Salman, as heir, in a major reshuffle. What is the capital of Saudi Arabia?
Answer: Riyadh



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment