Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Who is the present CEO of IDBI Bank?
Answer: Mahesh Kumar Jain

Q2. Which online financial services marketplace has begun its operations in Malaysia to strengthen its presence in South East Asia?
Answer: BankBazaar

Q3. Minister for Science & Technology Dr. Harshvardhan has recently launched a Mobile App named ________, on the occasion of International Yoga Day 2017 in New Delhi.
Answer: “Celebrating Yoga”

Q4. International Yoga Day is celebrated across the world on ___________.
Answer: 21 June

Q5. Name the Ayurveda physician who has been recently appointed as special secretary in Ayush Ministry.
Answer: Rajesh Kotecha

Q6. Name the iconic place in India that has acquired an 'image trademark', making it the first building in the country to get intellectual property rights protection for its architectural design.
Answer: Taj Mahal Palace hotel, Mumbai

Q7. Name the social activist, a British national, who has been awarded the MBE (Member of the Order of the British Empire) for her work and service to the underprivileged.
Answer: Annabel Mehta

Q8. Name the Uber co-founder who has recently resigned from his position as chief executive officer company.
Answer: Travis Kalanick

Q9. Name the insurance company that has partnered with SunTec, which will help facilitate in computing and invoicing of debit tax and credit tax that will be GST compliant.
Answer: IDBI Federal Life Insurance

Q10. Yugoimport, a company that makes ammunition, signed a strategic partnership with Reliance Defence Ammunition (RDA) recently. Yugoimport is ____________ based company.
Answer: Serbia

Q11. What is the tagline of Aadhaar?
Answer: Mera Aadhaar, Meri Pehchan

Q12. Who is the present Chairperson of Competition Commission of India (CCI)?
Answer: Devender Kumar Sikri

Q13. External Affairs Minister has inaugurated __________ for young overseas Indians in New Delhi. 
Answer: Know India Programme (KIP)

Q14. Name the former Chief Justice of India, who was considered a pioneer of judicial activism in the country for introducing the concept of Public Interest Litigations (PILs) was passed away in New Delhi after the brief illness? 
Answer: PN Bhagwati

Q15. Which public sector banks has entered into a tie-up with Tirumala Milk Products, a South- based company which was acquired by Groupe Lactalis in 2014, to provide loans to dairy farmers who supply milk to the latter?
Answer: State Bank of India



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.