Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Axis Bank  in association with which Metro Corporation has launched India's first open loop EMV contactless metro card that would make travel a convenient and hassle free experience for commuters?
Answer: Kochi Metro Rail Corporation

Q2. Who is the present MD and CEO of Mumbai-Headquartered Axis Bank?
Answer: Shikha Sharma

Q3. Manappuram Finance has recently announced the appointment of ____________ as the Managing Director of its fully-owned home loans subsidiary, Manappuram Home Finance.
Answer: Jeevandas Narayan

Q4. Where is the Headquarter of Manappuram Finance?
Answer: Thrissur

Q5. Name the Indian agricultural microbiologist who has been conferred the Ministry of Environment Award for 2017 in Japan for developing cutting edge technologies to address burning environmental problems.
Answer: Shrihari Chandraghatgi

Q6. Amsterdam is the Capital city of ________________.
Answer: Netherland

Q7. The state government approved 53 urban projects with a total investment of Rs 538 crore under the AMRUT. The scheme, launched in nine urban places in the state since 2015-16 fiscal year. AMRUT Stands for _____________.
Answer: Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation

Q8. Under the Swachh Bharat Mission Gramin (SBM-G), which state has declared themselves as the 4th Open Defecation Free (ODF) States of India?
Answer: Uttarakhand

Q9. The Department of Science and Technology (DST) under Ministry of Science and Technology has recently launched the VAJRA scheme in a bid to bring together the Indian scientists abroad and India-based researchers for conducting joint researches in India. VAJRA stands for _____________.
Answer: Visiting Advanced Joint Research Faculty

Q10. Under the Swachh Bharat Mission Gramin (SBM-G), name the 5th Open Defecation Free (ODF) States of India.
Answer: Haryana

Q11. Employees Provident Fund Organisation (EPFO) has signed an MoU with the HUDCO to enable members of its housing scheme to avail subsidy and interest subvention under the Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY). HUDCO stands for ________________.
Answer: Housing and Urban Development Corporation

Q12. Which initiative of the West Bengal Government was awarded the first prize in United Nations Public Service Award for Asia Pacific?
Answer: Kanyashree Prakalpa

Q13. Nora Chopra, who passed away recently, was a veteran ___________.
Answer: Journalist

Q14. Au Financiers India recently converted itself into a small finance bank. The Small Finance Banks should have a minimum capital of __________.
Answer: 100 crore Rupees

Q15. Which country has recently launched its first unmanned cargo spacecraft Tianzhou-1 to have a permanently manned space station in the next few years?
Answer: China



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.