Tuesday, 18 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. The Ministry of AYUSH was formed on __________ to ensure the optimal development and propagation of AYUSH systems of health care.
Answer: 09th November 2014

Q2. Who has won her first Grand Slam title in the women’s final of the French Open 2017? 
Answer: Jelena Ostapenko

Q3. Name the thespian Bengali actor, who has been conferred with the France's highest civilian honour, the coveted Legion of Honour recently.
Answer: Soumitra Chatterjee

Q4. Name the US actor, who rose to prominence in the 1960s for a TV series Batman was passed away in Los Angeles recently?
Answer: Adam West

Q5. Aiming to reduce emissions and promote sustainability to help India’s smart city programme, France and the European Union have extended a grant of __________ under the ‘Moblise Your City’ (MYC) initiative.
Answer: 3.5 million euros

Q6. GST Council has recently revised rates for 66 items. Pickles are now in the tax slab of __________.
Answer: 12%

Q7. The recently launched book “Indira Gandhi – A life in Nature” is authored by ____________.
Answer: Jairam Ramesh

Q8. Name the person who has won the gold medal at the 17th World Individual Chess Championship for differently-abled, held in Slovakia.
Answer: Shashikant Kutwal

Q9. Name the person who has been appointed as the chief operating officer (COO) of its e-commerce business Paytm Mall.
Answer: Amit Sinha

Q10. The 22nd European Union Film Festival (EUFF) has begun recently in which city?
Answer: New Delhi

Q11. Name the F1 Racer who won the Canadian Grand Prix for the sixth time.
Answer: Lewis Hamilton

Q12. Rafael Nadal has recently won his 10th French Open title in Paris, France. What is his latest ATP world ranking?
Answer: Second

Q13. The Forbes list of world’s highest-paid celebs is out. Name the person who has topped the list.
Answer: Sean Combs

Q14. The World’s smallest and cheapest private jet was launched in the USA recently. What is the name of this Jet?
Answer: Vision Jet

Q15. The Reserve Bank of India has recently launched New Rs 500 note with inset letter _______.
Answer: A



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment