Friday, 21 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Which country is not the Member of G7 group?
Answer: Russia

Q2. State-run power giant National Thermal Power Corporation (NTPC) has energized India's first 150 kWp canal top solar PV System on cooling water (CW) channel in which state? 
Answer: Maharashtra

Q3. NASA has posthumously awarded the Exceptional Public Service Medal to ___________, one of the world’s leading comet scientists.
Answer: Michael A’Hearn

Q4. Which state government has launched PashuBazar website for online cattle sale and purchase for the farmers of the state?
Answer: Telangana

Q5. What is the theme of World Day Against Child Labour 2017?
Answer: In conflicts and disasters, protect children from child labour

Q6. According to the Code Compliance Rating of banks done by the Banking Codes and Standards Board of India (BCSBI) 2017 name the only one bank out of 26 public sector banks which has got ‘high’ rating for their adherence to code compliance.
Answer: IDBI Bank

Q7. The central government has signed an MoU between India and Armenia on cooperation on youth matters. What is the capital of Armenia? 
Answer: Yerevan

Q8. Name the person who has been named as India’s Ambassador to Belgium and the European Union.
Answer: Gaitri Issar Kumar

Q9. Minister of Food Processing Industries Smt Harsimrat Kaur Badal addressed a Joint Press Conference with the organizers of ANUGA - an international business platform for Food Industry to be held in ___________.
Answer: Germany

Q10. The Defence Research and Development Organisation (DRDO) has successfully test fired the missile named “Nag” in a desert in Rajasthan’s western sector. It is-
Answer: Anti-tank Missile

Q11. Who is the present Minister of Health and Family Welfare of India?
Answer: Jagat Prakash Nadda

Q12. Private sector lender Yes Bank has partnered with which mobile payments switch  to enable real-time money transfer to bank accounts in India?
Answer: TerraPay

Q13. In the Global Innovation Index (GII) rankings 2017, what is the ranking of India?
Answer: 60th

Q14. In the Global Innovation Index (GII) rankings 2017, which country has topped the list?
Answer: Switzerland

Q15. The Reserve Bank of India (RBI) has placed which bank under prompt corrective action (PCA)?
Answer: Central Bank of India



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment