Featured post

All India Seminar on How to Crack IBPS RRB 2017

Tuesday, 11 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Bharti Airtel has received approvals from the Securities & Exchange Board of India, BSE and the National Stock Exchange of India for its proposed merger with _____________.
Answer: Telenor India

Q2. Which is the first State in India that has developed an automatic public address system that can be activated along its entire coast?
Answer: Gujarat

Q3. Name the Indian-American legal luminary who has been appointed a judge on the US Court of Appeals for the Sixth Circuit by President Donald Trump.
Answer: Sumitra Pant

Q4. The cricket board for West Indies on its 91st anniversary has announced that the cricket team from now on will be officially known as ___________.
Answer: WINDIES

Q5. Which team has become the first to win back-to-back UEFA Champions League titles?
Answer: Real Madrid

Q6. India has successfully test-fired its first all-weather tracked-chassis QR-SAM from a mobile launcher at Integrated Test Range at Chandipur in Odisha. QR is abbreviated as _____________.
Answer: Quick Reaction

Q7. Market regulator Securities and Exchange Board of India (SEBI) has recently set up a committee to help improve the standards of corporate governance of listed companies in India. The committee will be headed by _____________.
Answer: Uday Kotak

Q8. The Ministry of Rural Development has selected Vizianagaram district in which of the following Indian State as one among the 17 districts across the nation for the MGNREGA annual award for effective implementation of the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee (MGNREGA) Act during 2015-16.
Answer: Andhra Pradesh

Q9. Kotak Mahendra Bank is headquartered in ___________.
Answer: Mumbai

Q10. In the IMD World Competitiveness yearbook 2017 India has been ranked __________ out of total 63 countries.
Answer: 45th

Q11. Which state has recently launched India’s first public bicycle sharing (PBS) initiative 'Trin Trin'?
Answer: Karnataka

Q12. Leading bourse National Stock Exchange (NSE) launched its international exchange in the GIFT City. GIFT City is situated in _____________.
Answer: Gujarat

Q13. As per the Global Retail Development Index (GRDI) India has surpassed which one of the following country to secure the top position among 30 developing countries on ease of doing business?
Answer: China

Q14. The book “The Ministry of Utmost Happiness”, authored by ______________ was released recently.
Answer: Arundhati Roy

Q15. Mumbai headquartered IDBI bank was recently in News. Who is the current CEO of IDBI Bank?
Answer: Mahesh Kumar Jain




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment