Sunday, 9 July 2017

Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. 43rd G-7 Summit was held recently in ________________.
Answer: Italy


Q2. The Reserve Bank of India will soon put into circulation currency notes in __________ denomination.
Answer: 1 Rupee

Q3. India and Germany recently inked twelve memoranda of understanding and agreements following bilateral delegation-level talks. Who is the present Chancellor of Germany?
Answer: Angela Merkel

Q4. Urjit Patel is the 24th Governor of RBI and it’s headquarter is in Mumbai. RBI was nationalised in ____________.
Answer: 1949

Q5. Name the Prime Minister of Italy.
Answer: Paolo Gentiloni

Q6. Name the public lender who has signed a $100 million loan with Asian Development Bank (ADB) that will finance large solar rooftop systems on industrial and commercial buildings throughout India.
Answer: Punjab National Bank

Q7. Name the country that will become first in the world to have all government-owned ports running on solar and wind energy.
Answer: India

Q8. Name the cricketer who has become the first Indian Women cricketer to play in Kia Super League, the England T20 League.
Answer: Harmanpreet Kaur

Q9. The RBI will soon put into circulation currency notes in one rupee denomination. The new notes printed by the Government of India will bear the signature of _______________.
Answer: Shaktikanta Das

Q10. Who is the present MD and CEO of Punjab National Bank?
Answer: Sunil Mehta

Q11. NHIDC is a fully owned company of the Ministry of Road Transport & Highways, Government of India. What does 'I' stands for in NHIDC?
Answer: Infrastructure

Q12. India successfully test-fired its indigenously developed nuclear-capable Prithvi-II missile from a test range in Odisha. It is _____________ missile.
Answer: Surface-to-Surface

Q13. India successfully test-fired its indigenously developed nuclear-capable Prithvi-II missile from a test range. It has a strike range of.
Answer: 350km

Q14. India has ranked _____________ out of 163 countries on Global Peace Index 2017 published by The Institute of Economics and Peace.
Answer: 137th

Q15. The UN General Assembly elected Slovak foreign minister ___________ to be the next president of the 193-member powerful body.
Answer: Miroslav Lajcak





CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments:

Post a Comment